Sa brojnim sadržajima

Pogledajte budući izgled zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici

03.08.2023. 16:55 / Izvor: Akta.ba
bazen
OTVORI GALERIJU

Vrijednosti građevisnkih radova je 10,5 miliona KM sa PDV-om.

Zatvorenii olimpijski bazen u Zenici gradit će se na lokaciji kompleksa postojećih otvorenih bazena u naselju Crkvice, a rok za izgradnju prve faze bit će 12 mjeseci, piše Akta.ba.

Vrijednosti građevisnkih radova je 10,5 miliona KM sa PDV-om.

Prva faza podrazumijeva zemljane, armirano-betonske, građevinske, zidarske radove te natkrivanje objekta. Druga faza trajat će također oko 12 mjeseci.

Zatvoreni olimpijski bazen bit će dimenzija 50x25 metara, a drugi bazen u sklopu tog kompleksa bit će dimenzija 25x12,5 metara. Sadržavat će i tribine, svlačionice, fitnes…

Zbog mogućeg pomjeranja rezervoara za punjenje postojećih bazena, nije izvjesno da će, zbog izgradnje olimpijskog bazena, biti moguće organizirati kupanje za građane na postojećim otvorenim bazenima.

Podsjećamo, 3. augusta Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je sa izabranim konzorcijem izvođača radova, koji čine zeničke kompanije “Almy gradnja” i “Arel”, potpisao Ugovor za izvođenje radova na izgradnji zatvorenog olimpijskog bazena u tom gradu.

Grad Zenica, uz podršku Ministarstva kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine (4.000.000 KM) te Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona (1.000.000 KM), finansirat će izgradnju ovog sportskog objekta.

Kompleks će kiako su kazali, u konačnici koštati duplo više, a Vlada FBiH, kako je najavio Kasumović, za finansiranje prve faze dodatno će osigurati 4.000.000 KM, kroz najavljeni rebalans budžeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije