U vlasništvu Hajrudina Ahmetlića

U toku je proces izdavanja dokumenata za izgradnju velike tvornice namještaja u Maglaju

16.08.2023. 09:35 / Izvor: Akta.ba
maglaj

Vlasnik zemljišta površine 12.549,11 m2 je Hajrudin Ahmetlić, vlasnik Hifa Petrola.

U toku je procedura izdavanja dokumenata za izgradnju tvornice namještaja u Maglaju, kazao je u nedavnom intervjuu za Maglaj.net, Mirsad Mahmutagić, načelnik općine, piše Akta.ba.

“U toku je procedura izdavanja dokumenata za izgradnju tvornice namještaja za koju se već radila izmjena regulacionog plana, a uvijek imamo kontakte sa novim investitorima. Ono što veseli jeste da su komapnije koje zapošljavaju i najveći broj radnika, koje su izvozno orjentisane, stabilne i profitabilne”, kazao je Mahmutagić.

Vlasnik zemljišta površine 12.549,11 m2 je Hajrudin Ahmetlić, vlasnik Hifa Petrola.

Akta.ba je nedavno pisala da je vlasnik Hifa Petrola Hajrudin Ahmetlić kupio firmu za proizvodnju premium masivnog namještaja "InterProcess" Tešanj i firmu Mobello u Sloveniji.

Ahmetlić, pored prometa naftom, ulagao je u metalnu industriju i poljoprivredu.

Inače, InterProcess je firma čija je osnovna djelatnost priprema i proizvodnja premium masivnog namještaja Mobello. Zapošljava trenutno 110 uposlenika. Svoje proizvode izvozi u SAD, Njemačku, Francusku, Švicarsku, Austriju, Španiju, Italiju i Sloveniju.

Podsjećamo, javna rasprava o usvajanju Nacrta djelimične izmjene Regulacionog plana "Liješnica", a zbog najave izgradnje tvornice namještaja, održana je 25. augusta 2022. godine.

Inače, odluka o o usvajanju Nacrta djelimične Izmjene Regulacionog plana "Liješnica" - Plan poslovno radne zone "Liješnica" donesena je krajem jula 2022..

Kako se tada navodilo u odluci, izmjenom Regulacionog plana bi se u okviru navedenog zemljišta Liješnica, izvršile djelimične izmjene namjene i razmještaja objekata, parcelacije i građevinskih i regulacionih linija i plan saobraćaja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije