Projekat vrijedan 1,45 miliona KM

Počela izgradnja kružnog toka na križanju ulica kod GRAS-a

16.08.2023. 13:23 / Izvor: Akta.ba
kružni

Foto: Akta.ba

U martu ove godine potpisan je okvirni sporazum za izvođenje radova na izgradnji kružnog toka kod kantonalnog preduzeća Gras.

Nakon što su uklonjeni sporni objekti počela je izgradnja kružnog toka na križanju ulica Srđana Aleksića i Džemala Bijedića, a zatim proširenje ulice Džemala Bijedića na četiri trake prema kružnom toku Otoka kod pijace koji će također biti proširen.

Podsjetimo, u martu ove godine potpisan je okvirni sporazum za izvođenje radova na izgradnji kružnog toka kod kantonalnog preduzeća "Gras", na spoju ulica Džemala Bijedića, Srđana Aleksića i Velih drveta.

Riječ je o projektu čija je vrijednosti 1.455.000 KM.

Radi se o prvom, od dva kružna toka koja će se u ovoj godini graditi u ulici Džemala Bijedića, gdje je ranije urađena rekonstrukcija i proširenje kilometar saobraćajnice sa dvije na četiri trake i kružnim tokom na ulazu u Bingo City Centar Sarajevo.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Semir Efendić, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i predstavnik izvođača radova firme "Mevludin Commerc" d.o.o. Sarajevo Elvir Bučan.

Načelnik Efendić je tom prilikom rekao da se radi o primarnom gradskom saobraćaju kroz općinu Novi Grad, te da je ulica Džemala Bijedića drugi koridor koji se otvara kroz Novi Grad, pored bulevara Meše Selimovića, glavne saobraćajnice kojom se odvija tramvajski saobraćaj.

"Nastojat ćemo da ovaj projekat završimo u što kraćem roku i što kvalitetnije. Projekat je jako složen, samim tim što je velika frekvencija saobraćaja zastupljena. Nadam se da ćemo uspjeti, naše dugogodišnje iskustvo nalaže da smo spremni i da možemo odgovoriti zadatku", kazao je prilikom potpisivanja ugovora Bučan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije