NAKON 25 GODINA

Tender od 2 miliona KM: Traži se izvođač radova za obnovu vrtića Kolibri

24.08.2023. 12:52 / Izvor: Akta.ba
kolibri

Grad Sarajevo raspisao je javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na rekonstrukciji vrtića Kolibri.

Grad Sarajevo ponovo je raspisao javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na rekonstrukciji vrtića Kolibri, javlja Akta.ba.

Prvi tender je bio objavljen u junu ove godine, ali je početkom augusta poništen jer nijedna ponuda nije dostavljena u određenom krajnjem roku.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 1.752.000 KM bez PDV-a.

Devastirani vrtić Kolibri se nalazi u općini Novo Sarajevo na adresi Kolodvorska 11 i već 25 godina stoji u devastiranom stanju. 

Pripadajući prostor vrtića sastoji se od prizemlja i jednog sprata ukupne površine od skoro 1.500 m2. Njegovom rekonstrukcijom se nastoji dispozicijom, arhitekturom, volumenom i izborom materijala ne narušiti ambijent i okruženje u kojem se nalazi. Organizacija prostora u objektu je prilagođena funkcionalno organizacionim potrebama korisnika objekta.

Projektom je planirano formiranje 7 odgojnih jedinica sa pratećim sadržajima. Maksimalni kapacitet vrtića “Kolibri” je 180 djece uzrasta od 3 do 7 godina uzimajući u obzir ukupnu površinu odgojnih jedinica i maksimalni broj djece u odgojnim grupama, a u skladu sa osnovnim pedagoškim i zdravstveno-higijenskim uslovima.

Planiranani su građevinsko-zantski radovi, zatim radovi rušenja i demontaže, zemljani, betonski, zidarski, izolaterski i drugi poslovi. Za izvođenje radova je predviđeno 120 radnih dana od dana uvođenja u posao.

Podsjetimo, sporazum o reguliranju međusobnih prava i obaveza na realizaciji projekta rekonstrukcije vrtića "Kolibri" između Grada Sarajeva, Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS, Zavoda za izgradnju KS, Općine Novo Sarajevo i JU "Djeca Sarajeva" potpisan je u junu ove godine.

Prema sporazumu, za finansiranje izgradnje nekadašnjeg vrtića "Kolibri" u iznosu od 2.050.000 KM Grad Sarajevo izdvaja 1.250.000 KM, resorno Ministarstvo 650.000, a Općina Novo Sarajevo 150.000 KM.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije