RADOVI PRI KRAJU

Sarajevska firma dobila posao opremanja sportske dvorane u Gračanici

06.09.2023. 09:32 / Izvor: Akta.ba
dvorana gračanica

Radovi na Sportskoj dvorani Bazen u Gračanici ulaze u završnu fazu čime će ovaj grad konačno dobiti novi multifunkcionalni sportski objekat.

Radovi na Sportskoj dvorani Bazen u Gračanici ulaze u završnu fazu čime će ovaj grad konačno dobiti novi multifunkcionalni sportski objekat.

U toku je unutrašnje opremanje, a posao nabavke, isporuke i ugradnja opreme sportske dvorane PKSC "Bazen" u Gračanici dobio je TRISAR-INN d.o.o. Sarajevo, javlja Akta.ba.

Vrijednog dodijeljenog ugovora je 552.244 KM sa PDV-om.

Sarajevska firma je također dobila posao Ugradnje sportskog poda na PKSC Bazen u Gračanici u šta je uloženo 380.645,00 KM

Podsjetimo, gradnja dvorane traje preko 20 godina.

Da bi projekat konačno priveli kraju, Grad Gračanica se 2020. godine kreditno zadužio oko 2 miliona KM.

Također, početkom ove godine je u u budžet Federacije BiH uvršteno 500.000 KM za završetak izgradnje dvorane u Gračanici.

Dvorana ima dva terena i konačno će učenici gračaničke Gimnazije i Mješovite srednje škole imati izvanredne uslove za tjelesno vaspitanje, a velike benefite dobijaju i dvoranski sportski klubovi. Ovim će biti potaknut i razvoj dvoranskog sporta a gračanički klubovi će moći konačno igrati na svom terenu.

Pored postojeće Sportske dvorane Luke (kapacitet 725 sjedećih mjesta) i školskih sala ovo će biti kapitalni resurs za gračanički dvoranski sport.

Kapacitet gledališta je 1.200 sjedećih mjesta, a u slučaju korištenja teleskopa 2.300 gledalaca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije