KATICA-MUZUR

Ilidža će dobiti novu i modernu zgradu Policijske uprave

11.09.2023. 11:14 / Izvor: Akta.ba
ilidza

Učesnici sastanka su obišili potencijalne lokacije na kojima bi mogli realizovati pomenuti projekt i otvorili razgovore o novim saradnjama.

"Ilidža zaslužuje modernu zgradu Policijske uprave i danas zvanično otvaramo temu izgradnje novog objekta", naveo je to ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica tokom susreta s načelnikom Općine Ilidža Nerminom Muzurom, koji je izrazio veliko zadovoljstvo zbog ove inicijative i spremnost za doprinos realizaciji ovog velikog projekta.

"Općina Ilidža, na čelu s načelnikom Nerminom Muzurom u proteklim godinama doživljava ubrzan razvoj u mnogim segmentima kvaliteta života. Shodno tome, Ilidža postaje atraktivan lokalitet za život porodica i mladih, te iz godine u godinu bilježi porast broja stanovnika, što iziskuje nova ulaganja i projekte. Vrijeme je da Općina Ilidža dobije novu, moderno opremljenu, kapacitiranu zgradu Policijske uprave Ilidža“, naveo je ministar Katica.

muzur

Sastanku je prisustvovala je i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Belma Barlov, s obzirom da je zavod kojim rukovodi jedan od ključnih faktora koji podržavaju kapitalne projekte MUP-a KS.

Učesnici sastanka su obišili potencijalne lokacije na kojima bi mogli realizovati pomenuti projekt i otvorili razgovore o novim saradnjama.

muzur

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije