POSLOVNO-SPORTSKI CENTAR

Pri kraju izgradnja mega projekta kod Sarajeva vrijednog 16,9 miliona KM (FOTO)

12.09.2023. 12:43 / Izvor: Akta.ba

Nukleus Poslovno-sportskog centra čini sportska dvorana, relaks centar i poslovni, odnosno administrativni centar.

Radovi na izgradnji poslovno-sportskog centra Trnovo smještenog na površini od 11,21 hektara, na nadmorskoj visini od oko 1300 m, u blizini Babinog dola, centra sportsko-rekreativne zone planine Bjelašnica značajno su napredovali.

Ovaj urbanistički projekat sadrži izgradnju višenamjenskih objekata sa infrastrukturnim sadržajima. Višenamjenski objekti podjeljeni su na izgradnju objekata koje direktno finansira Općina Trnovo, te objekata koji su apartmanske namjene. Objekti u direktnom finansiranju Općine su dvorana, relax centar i administrativni objekat Općine Trnovo.

DVORANA

Procjenjena vrijednost projekta je 16,9 miliona KM.

Nukleus Poslovno-sportskog centra čini sportska dvorana, relaks centar i poslovni, odnosno administrativni centar.

Sportska dvorana se nalazi u južnom dijelu, u kontaktnoj zoni s Babinim Dolom, uz poslovne objekte, namijenjena je za treninge i takmičenja u dvoranskim sportovima (fudbal, rukomet, košarka, odbojka i slično) kao i za razne druge priredbe, koncerte, kongrese i slično. Dvorana će imati 500 mjesta za gledaoce i prateće sadržaje. U dvorani se trenutno nalazi isporučen parket, ali obzirom da je u pitanju posebna oprema, proizvođača Elan, za isto je potrebno da se ispune uslovi vlažnosti zraka kako bi ista bila postavljena.

RADOVI

Izgradnja hotela, koji je povezan sa dvoranom je u finalnoj fazi.

Tu je i Poslovni centar, koji u funkcionalnom smislu predstavlja zaseban objekt, ali opet povezan sa ostatkom centra. Namjenjen je za smještaj administrativnih službi općine Trnovo. U ovom objektu je u završnoj fazi izgradnja planiranih kancelarija, sale za sastanke, šalter sala i pratećih prostorija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije