U KONKURENCIJI

Objavljeno jedno od idejnih rješenja za stambeno-poslovni kompleks u Nedžarićima

14.09.2023. 10:27 / Izvor: Akta.ba

Foto: Studio Arh

Arhitektonski studio StudioArh predstavio je idejni projekat stambeno-poslovnog kompleksa.

Arhitektonski studio StudioArh predstavio je idejni projekat stambeno-poslovnog kompleksa.

Ne otkrivajući detalje projekta, poznato je samo da se radi o jednom od idejnih projekata koji su u konkurenciji za objekat na mjestu bivšeg Doma penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići.

Podsjetimo, investitor koji je kupio objekat Doma Penzionera je kompanija Mont Ing iz Visokog. Ona je u martu 2022. godine uplatila cjelokupan iznos investicije.

Kupoprodajnim ugovorom cijena ovih nekretnina bila je 20,1 milion KM. Investitor je odmah uplatio preko 1,03 miliona KM depozita i bilo je ostalo još da uplate više od 19,06 miliona KM. Rok za plaćanje preostalog iznosa bio je 60 dana od dana potpisivanja ugovora.

studio arh nedžarići

 

Za sada je poznato da je plan vlasnika firme da na ovoj lokaciji izgradi poslovni i stambeni objekat, te jedan dio koji će biti predviđen za brigu i njegu starijih osoba, koji će biti napravljen po najsavremenijim evropskim standardima. Dakle, postojeća zgrada bit će srušena i na tom prostoru će biti izgrađen kompleks od više zgrada.

Kompanija Mont-ing je osnovana 2019. godine. Prema registru portala Akta.ba, prve dvije godine poslovanja nije imala prihoda, dok je prošle je godine poslovala sa gubitkom od oko 90.000 KM.

Ona ima ukupno četiri vlasnika, od kojih većina ima adresu u Njemačkoj. U vlasničkoj strukturu kompanije su Anes Kuč, Enes Kahraman i Furkan Zeynel Gezer. Četvrti osnivač je Nihad Ugarak iz Visokog, odnosno iz Donjih Moštra, gdje je firma i registrirana. Ugarak je ujedno i direktor kompanije.  

Ukupni osnivački kapital je 5.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije