najavljeno tokom posjete

Atletski savez BiH zainteresovan za izgradnju Atletskog centra u Konjicu

21.09.2023. 12:36 / Izvor: Akta.ba
konjic

Tokom posjete razgovano je o kapacitetima za bavljenje atletikom kojima Konjic trenutno raspolaže.

U cilju sagledavanja mogućnosti za izgradnju Atletskog centra u Konjicu jučer se gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sa saradnicima sastao sa predsjednicom Atletskog saveza BiH Đurđicom Šišul Rajher, generalnim sekretarom Mehmedom Lokmićem i direktorom Atletskog kluba Pace Konjic Mahirom Mujićem.

Tokom posjete razgovano je o kapacitetima za bavljenje atletikom kojima Konjic trenutno raspolaže i spremnosti Gradske uprave Konjic za njihovo proširenje.

"Gotovo sve atletske staze u Bosni i Hercegovini su već dotrajale i u namjeri da osiguramo uslove za budućnost atletike kao sporta u našoj zemlji pokušavamo iznaći adekvatna rješenja, koja će omogućiti organizaciju većih takmičenja i kvalitetne pripreme takmičara. S obzirom da Grad Konjic vodi računa o mladima i ima veliko razumijevanje po pitanju stvaranja uslova za aktivno bavljenje sportom, želja nam je da se u Konjicu izgradi Atletski centar i vjerujemo da će se te želje i ostvariti", kazala je predsjednica Atletskog saveza BiH Đurđica Šišul Rajher izražavajući zahvalnost gradonačelniku Ćatiću i njegovim saradnicima na susretljivosti i razumijevanju, kako bi stasavale nove generacije atletičara, koji će postizati vrhunske rezultate.

"Raduje me činjenica da su predstavnici Atletskog saveza BiH prepoznali napore koje Gradska uprava Konjic ulaže kada je u pitanju unaprijeđenje sportske infrastrukture, od uređenja igrališta pored Osnovne škole Čelebići, Prve i Druge osnovne škole, Područnih škola Ribići i Podorašac, radova u Sportskoj dvorani Konjic i na Gradskom stadionu, te da su na osnovu toga odlučili predstaviti nam svoje planove. Grad Konjic će se truditi biti podrška projektu Atletskog centra u našem gradu sa željom da u Konjicu osim na nivou BiH i Evrope imamo i svjetska takmičenja u ovom, ali i drugim sportovima, što je i naš cilj", kazao je gradonačelnik Ćatić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije