Evo dokle se došlo sa izgradnjom poslovno - sportskog centra vrijednog 16,9 miliona KM

05.10.2023. 08:59 / Izvor: Akta.ba
trnovo

Ovaj urbanistički projekat sadrži izgradnju višenamjenskih objekata sa infrastrukturnim sadržajima.

Trenutno se izvode vanjski radovi na izgradnji poslovno-sportskog centra Trnovo smještenog na površini od 11,21 hektara, na nadmorskoj visini od oko 1300 m, u blizini Babinog dola, centra sportsko-rekreativne zone planine Bjelašnica.

ASFALT

Okončani su radovi na asfaltiranju pristupnog puta do i oko sportske dvorane u Poslovnom sportskom centru na Bjelašnici, kao i asfaltiranje sportskih ploha gdje će samo asfaltiranje biti podloga za polaganje tartana.

Radi se o univerzalnim sportskim plohama za odbojku i košarku, te za rukomet i mali nogomet.

Radove na asfaltiranju ispred sportske dvorane obišao je pomoćnik Općinskog načelnika Osman Smječanin, koji je istakao još jednom važnost ovog projekta u smislu da na ovom području nema adekvatnog prostora za djecu i omladinu, niti prostora za kvalitetne sportske sadržaje što će projektom biti omogućeno.

Ovaj urbanistički projekat sadrži izgradnju višenamjenskih objekata sa infrastrukturnim sadržajima. Višenamjenski objekti podjeljeni su na izgradnju objekata koje direktno finansira Općina Trnovo, te objekata koji su apartmanske namjene. Objekti u direktnom finansiranju Općine su dvorana, relax centar i administrativni objekat Općine Trnovo.

TRNOVO

Podsjećamo Općina Trnovo je 2019. godine pokrenula aktivnosti da se na ovom lokalitetu izgradi poslovno-sportski centar sa mnoštvom raznovrsnih sadržaja, na zemljištu u vlasništvu Općine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije