"Huan Antonio Samaran"

Narednog mjeseca počinje obnova "Zetre", za prvu fazu osigurano 3,5 miliona KM

10.10.2023. 10:36 / Izvor: Akta.ba
zetra

Početkom narednog mjeseca počinju radovi na rekonstrukciji i modernizaciji sportske dvorane "Huan Antonio Samaran".

Početkom narednog mjeseca počinju radovi na rekonstrukciji i modernizaciji sportske dvorane "Huan Antonio Samaran".

Ove godine je za prvu fazu projekta namijenjeno 3,5 miliona KM.

Ministar privrede KS Zlatko Mijatović jučer je obišao ovu lokaciju, te naglasio kako je cilj značajno unaprijediti trenutno stanje i vratiti Zetru sportu. Podsjetimo, sportski centar Zetra dio je KJKP ZOI ‘84 koji je u naležnosti Ministarstva privrede KS.

"Početkom novembra počinju radovi na jednom od najznačajnijih segmenata ovog projekta, a to je ugradnja novog sportskog poda, koji će prvenstveno unaprijediti uslove za treniranje i održavanje sportskih takmičenja. Planiran je i dio za atletsku stazu u zatvorenom prostoru, što će atletičarima olakšati treninge u toku zimskih mjeseci. U Zetri se pored svakodnevnih sportskih aktivnosti povremeno održavaju koncerti i sajamske aktivnosti, a kako bi se prilikom ovakvih događaja zaštitio novi sportski pod nabavlja se i zaštitni pokrivač", naveo je ministar Mijatović.

zetra

 

Pored toga, po njegovim riječima, od izuzetnog značaja je i ugradnja elektropodiznih pregradnih zavjesa koje će otvoriti mogućnost da se, kada je to potrebno, dvorana podijeli na pet zasebnih dijelova. U njima će se moći paralelno odvijati razne sportske aktivnosti, a također će se značajno povećati efikasnost grijanja tokom zimskih mjeseci.

Nakon navedenih radova, uslijedit će zamjena i nadogradnja unutrašnje i vanjske rasvjete i modernizacija IT i sigurnosnih sistema.

Prva faza ovog projekta obuhvata i nabavku i ugradnju LED semafora, sanaciju svlačionica, sanitarnih čvorova i hodnika i sanaciju ulaznih prostora s recepcijom.

"U periodu ispred nas, cilj nam je učiniti Zetru konkurentnom i oživjeti ovaj olimpijski kompleks, kako sa inovativnim i jedinstvenim sadržajem, tako i s povećanjem broja posjetitelja. Namjera nam je da Zetri vratimo onaj isti olimpijski sjaj koji je imala davne '84. godine", istakao je ministar Mijatović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije