finansijska pomoć

U Odžaku i Orašju potpisani ugovori o obnovi infrastrukturnih projekata

20.10.2023. 14:19 / Izvor: Akta.ba
odžak

Nakon potpisivanja ugovora u Odžaku, ugovori su potpisani i u Orašju.

Ministar pravosuđa i uprave Županije Posavske (ŽP) Mirsad Ahmetović i ministar prometa veza i zaštite okoliša ŽP potpisali su u petak u Odžaku i Orašju Ugovore o financijskoj pomoći u obnovi i rekonstrukciji cestovne i druge infrastrukture sa savjetnikom federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Amirom Zahirovićem.

Tijekom ovogodišnje građevinske sezone na području Županije Posavske biti će provedeno još sedam infrastrukturnih projekata u suradnji Vlade Županije Posavske, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i lokalnih zajednica, objavila je Vlada ŽP.

''Do kraja godine biti će okončani i projekti u odžačkoj općini i to saniranje i rekonstrukcija Omladinske ulice, izgradnja atletske staze, rekonstrukcija objekta stare zgrade ''Dr. Gojinić'' i izgradnja staza i platoa ispred Mezarja u Odžaku. U saniranju Omladinske ulice u središtu Odžaka Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica uložiti će oko 73.000,00 KM. U projekt izgradnje atletske staze, koji je kandidirao Rekreativno – atletski klub Podvučjak, 80.000,00 KM, u nastavak obnove zgrade ''Dr. Gojinić'' 50.000,00 KM, koju će koristiti udruge proistekle iz Domovinskog rata, a u izgradnju staza i platoa ispred Mezarja u Odžaku oko 69.000 KM'', naglasio je ministar Radić.

Nakon potpisivanja ugovora u Odžaku, ugovori su potpisani i u Orašju.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica osiguralo je 100.000 KM za radove na rekonstrukciji dijela 11. ulice u Orašju i 75.000  KM za obnovu ceste Kralja Tomislava u Oštroj Luci.

Ministri Radić i Ahmetović zahvalili su Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica na financijskoj pomoći u obnovi i rekonstrukciji cestovne i druge infrastrukture.

''Naš je primarni cilj cijelo područje Županije Posavske učiniti i infrastrukturno i u svakom drugom pogledu razvijenijim za opće dobro svih građana. Već iduće godine u planu je među ostalim i obnova krovišta, internoga odjela i odjela dijalize Županijske bolnice u Odžaku. U realizaciji tog i drugih projekata na cijelom posavskom području sve lokalne zajednice imaju punu potporu Vlade Županije Posavske'', kazao je Ahmetović.

Savjetnik federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Amir Zahirović  kazao je kako će daljnjim osiguranjem financijskih sredstava s federalne razine vlasti suradnja s županijskim i općinskim vlastima još više imati učinka.

''Samo ove godine to je ministarstvo izdvojilo oko pola milijuna maraka za kandidirane projekte čija će realizacija biti okončana do kraja ove godine'', naglasio je Zahirović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije