"ABATNICA"

Konjic dobija sportski centar vrijedan skoro 600 hiljada KM

21.11.2023. 10:02 / Izvor: Akta.ba
konjic

U tenderskoj dokumentaciji je navedeno da objekat mora biti snabdijeven video nadzorom.

Grad Konjic vodi računa o mladima i ima veliko razumijevanje po pitanju stvaranja uvjeta za aktivno bavljenje sportom, pa su se iz tog razloga odlučili na izgradnju sportskog centra, javlja Akta.ba.

Naime, Općina je objavila tender za izgradnju sportskog centra "Abatnica" vrijednog 498.689 KM, odnosno 583.466,13 KM sa PDV-om.

Radovi će biti podijeljeni na zemljane, zidarske, betonske i AB radove, limarske, izolaterske, keramičke, fasaderske, molerske radove, kao i ugradnju PVC stolarije.

Nakon toga će se preći na kanalizacijske, sanitarne i radove vodosnabdijevanja.

U tenderskoj dokumentaciji je navedeno da objekat mora biti snabdijeven video nadzorom.

"Da bi učestvovao u ovom postupku javne nabavke ponuđač treba dostaviti originalnu bezuslovnu garanciju za ozbiljnost ponude. Iznos tražene garancije za ponudu je 1,5% procjenjene vrijednosti nabavke i sa rokom važnosti, period važenja ponude plus trideset (30) dana", piše u dokumentaciji.

Rok za prijavu je 18. decembar.

staza

Podsjećamo, nedavno se gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sastao s predsjednicom Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Đurđicom Šišul Rajher, glavnim tajnikom Mehmedom Lokmićem i direktorom Atletskog kluba "Pace" Konjic Mahirom Mujićem. 

Tada se razgovaralo o kapacitetima za bavljenje atletikom kojima Konjic trenutno raspolaže i spremnosti Gradske uprave Konjic za njihovo proširenje.

Iskazana je želja da se izgradi i Atletski centar.

"Raduje me činjenica da su predstavnici Atletskog saveza Bosne i Hercegovine prepoznali napore koje Gradska uprava Konjic ulaže kada je u pitanju unaprijeđenje sportske infrastrukture. Grad Konjic će se truditi biti podrška projektu Atletskog centra u našem gradu sa željom da u Konjicu osim na razini Bosne i Hercegovine i Europe imamo i svjetska natjecanja u ovom, ali i drugim sportovima, što je i naš cilj", poručio je tada Ćatić.

E.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije