Potpisan ugovor

Za banjsko-klimatsko liječenje boračke populacije iz budžeta BPK 160.000 KM

24.11.2023. 15:05 / Izvor: Akta.ba
banje

Ugovorom čija je vrijednost 160.000 KM, utvrđena je cijena liječenja odnosno bolničkog dana korisnika, i obuhvata smještaj, ishranu i medicinske tretmane.

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov sa predstavnicima ZU Lječilište "Banja-Terme" Ilidža, JZU Banjsko-rekreativni centar "Aguaterm" Olovo i JU za medicinsku rehabilitaciju i banjsko liječenje-lječilište "Reumal" Fojnica, potpisao je danas Ugovor o pružanju usluga banjsko-klimatskog liječenja za pripadnike boračkih populacija sa prostora BPK Goražde za 2023/2024. godinu.

Potpisivanju ugovora pirsustvovao je i ministar za boračka pitanja Avdo Mirvić.

Ugovorom čija je vrijednost 160.000 KM, utvrđena je cijena liječenja odnosno bolničkog dana korisnika, i obuhvata smještaj, ishranu i medicinske tretmane.

U skladu sa Zakonom o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica, utvrđeno je pravo na banjsko-klimatsko liječenje pripadnika boračkih populacija, a pravo po ovom osnovu korisnici ostvaruju putem općinskih službi za BIZ.

"S ciljem pružanja adekvatnih usluga, ministarstvo nastoji na vrijeme provesti proceduru kako bi zadovoljilo potrebe boračke populacije. Nakon provedenog postupka javnih nabavki tri ponuđača su ispunila uslove, sa prihvatljivom pojedinačnom cijenom po danu za direktnog korisnika i eventualnog pratioca ukoliko se ukaže potreba", kazao je ministar Mirvić.

Kako ističu predstavnici zdravstvenih ustanova, sa kojim je naš kanton sarađivao i u ranijem periodu, korisnica usluga su zadovoljni, a u narednom periodu će se raditi na njihovom poboljšanju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije