Ranije odvojena inicijalna sredstva

Brčko proširuje mrežu zdravstvene zaštite s dvije nove ambulante

28.11.2023. 16:04 / Izvor: Akta.ba
Brčko

Brčko planira proširiti mrežu zdravstvene zaštite s dvije nove ambulante obiteljske medicine.

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić, dogradonačelnik dr. Anto Domić, glavni koordinator Vlade Željko Antić i predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge Asmir Mujanović održali su sastanak s predstavnicima mjesnih zajednica Brod, Stari Rasadnik, Ilićka i Lipovac na kojem je razgovarano o uspostavi ambulanti u ovim naseljima.

S obzirom na to da u naselju Ilićka ima oko 5.000 osiguranika, a isto toliko ima i u naseljima  Brod, Lipovac i Stari Rasadnik, potrebno je osigurati timove obiteljske medicine.

Rukovodeći se ovim podacima i udaljenošću do prve ambulante, potrebno je planirati nove ambulante po standardima Svjetske zdravstvene organizacije.

Gradonačelnik Nišić je istakao da svim pacijentima treba osigurati jednako dostupnu, kvalitetnu i učinkovitu zdravstvenu uslugu.

Mjesna zajednica Ilićka ima odgovarajući prostor za ove potrebe, a druga ambulanta obiteljske medicine bit će uspostavljena u prostorijama MZ Stari Rasadnik do izgradnje nove ambulante u MZ Brod za čije su projektiranje ranije odvojena inicijalna sredstva.                                                        

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije