LIJEPE VIJESTI

Prvi Centar za razvoj preduzetništva KS uskoro će dobiti svoje prostorije

11.12.2023. 08:29 / Izvor: Akta.ba
CENTAR ZA RAZVOJ PREDUZETNIŠTVA

S Mašinskog fakuteta Univerziteta u Sarajevu stigle su dobre vijesti.

S Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu stigle su dobre vijesti. Počeli su radovi na adaptaciji prostora u kojem će biti smješten prvi Centar za razvoj poduzetništva Kantona Sarajevo.

To je bio povod da ministar privrede KS Zlatko Mijatović i zastupnik u Skupštini KS Rusmir Pobrić, koji je inicijativu za uspostavu ovog Centra pripremio još prije nekoliko godina, a koja je tada jednoglasno usvojena na Skupštini KS, obiđu prostor i uvjere se u napredak radova na ovom projektu.

CENTAR

Kako su dekan Mašinskog fakulteta, prof.dr. Haris Lulić i Ensar Mulaosmanović, direktor Centra za napredne tehnologije KS, u okviru kojeg će biti i Centar za razvoj poduzetništva, informisali ministra, očekuje se da će radovi biti završeni u prvom kvartalu naredne godine.

"Radujem se konačnom osnivanju Centra za razvoj poduzetništva s poslovnim inkubatorom koji će zaokružiti sistem razvoja poduzetništva i doprinijeti uspostavljanju povoljnijeg ambijenta za osnivanje i uspješno poslovanje startup-ova", rekao je ovom prilikom ministar Mijatović.

CENTAR

Podsjećamo da je Ministarstvo privrede KS za projekt sanacije i adaptacije prostora u zgradi Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu osiguralo milion KM. Sredstva će biti iskorištena za izvođenje građevinsko-zanatskih radova, radova na mašinskim instalacijama, elektroinstalaterskih radova, za sanaciju ravnog neprohodnog krova iznad prostora Centra, te za izradu projektne dokumentacije.

U prethodnom periodu pripremljen je detaljan elaborat o uspostavi i djelovanju Centra, te je provedena sva potrebna procedura za započinjanje s radom. 

CENTAR

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije