PROJEKAT NA KOJI SE DUGO ČEKALO

Raspisan tender od 3,5 miliona KM: Grad Visoko dobija prvu modernu šetnicu

28.12.2023. 10:08 / Izvor: Akta.ba
čaršijska
OTVORI GALERIJU

Grad Visoko raspisao je tender za rekonstrukciju ulice Čaršijska i njeno uređenje u pješačku zonu i ulice Alije Izetbegovića.

Grad Visoko raspisao je tender za rekonstrukciju ulice Čaršijska i njeno uređenje u pješačku zonu i ulice Alije Izetbegovića koje zajedno u nizu predstavljaju glavne ulice u Visokom. Ovo je veoma važan korak ka snažnijem razvoju Grada Visoko.

Uređenjem ovih ulica bit će povećan kvalitet boravka domaćih i stranih turista, a građani Visokog će imati bolje uslove za život. Prvi put u historiji Grad Visoko će imati modernu šetnicu, ali i ulicu Alije Izetbegovića koja će staklenom ogradom umjesto betonskog zida biti otvorena pogledom na rijeku Fojnicu.

Gradonačelnik Ganić izjavio je da se radi o historijskom projektu, na koji se dugo čekalo. 

"Uz pomoć NVO Setup ispitali smo javno mnijenje vezano za šetnicu, gdje smo dobili apsolutnu podršku naših građana, potom smo uradili projektno – tehničku dokumentaciju sa svim elaboratima i ishodovali sve neophodne dozvole. Raspisivanje tendera je posljedica velikog truda, rada i napora tima ljudi koji vole Visoko. Ovaj projekat je od kapitalne važnosti za razvoj našeg Grada i njegova procijenjena vrijednost je 3.519.391,82 KM", rekao je gradonačelnik Ganić. 

On je također naglasio da je ovo ključni pokazatelj da stojimo iza svojih riječi. Neke stvari idu malo sporije zbog kompleksnosti i složenosti Zakona o javnim nabavkama, potrebnim izradama projektno – tehničke dokumentacije, ali svi svjedočimo da se iz dana u dan u našem Gradu pripremaju i realizuju različiti projekti. 

Raspisivanje tendera za izbor izvođača radova na ovom historijskom projektu odličan je poklon stanovnicima Visokog za Novu godinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije