POTPISANO NEKOLIKO SPORAZUMA

Tri miliona KM za realizaciju projekata KJKP "ViK"

12.01.2024. 10:50 / Izvor: Akta.ba
kjkp

Ministar Bošnjak je kazao da su sredstva namijenjena za nabavku mehanizacije, smanjenje gubitaka i jačanje kapaciteta.

Direktor KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo Rusmir Salić i ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak potpisali su nekoliko sporazuma kojim se izdvajaju sredstva iz Budžeta Kantona Sarajevo za realizaciju projekata koje implementira "Vodovod i kanalizacija".

Tako su potpisani Aneks Sporazuma o izdvajanju sredstava iz segmenata zajedničke komunalne potrošnje za 2023. godinu kojim se izdvaja dodatnih 1.000.000 KM za finansiranje troškova iz segmenta zajedničke komunalne potrošnje-troškova rada postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Butila, Sporazum o sufinansiranju nabavke opreme i mehanizacije za KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo u iznosu od 1.000.000 KM i Sporazum o realizaciji projekta smanjenja gubitaka na vodovodnoj mreži u iznosu od 1.000.000 KM.

"Svi ovi sporazumi uveliko će doprinijeti poboljšanju rada našeg preduzeća u segmentima za koje su sredstva i namijenjena i nadamo se da ćemo ih vrlo brzo i implementirati. Radi se o određenim postupcima javnih nabavki koje je potrebno provesti i za koje se očekuje da budu realizirani u što skorije vrijeme", pojasnio je direktor Salić.

Ministar Bošnjak je kazao da su sredstva namijenjena za nabavku mehanizacije, smanjenje gubitaka i jačanje kapaciteta što će doprinijeti i boljim uvjetima rada zaposlenih u ViK-u te kvalitetnijim uslugama koje pružaju građanima, saopćeno je iz KJKP "ViK".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije