Turska vojna misija u BiH i Vlada ZDK

Dvorana na Bilimišću dobila savremenu led rasvjetu

26.01.2024. 08:48 / Izvor: Fena
turska

Prigodnom svečanošću obilježen je završetak projekta rekonstrukcije rasvjete u sportskoj dvorani Bilimišće u sklopu JU Tehnička škola u Zenici.

Prigodnom svečanošću obilježen je završetak projekta rekonstrukcije rasvjete u sportskoj dvorani Bilimišće u sklopu JU Tehnička škola u Zenici, koju su, u okviru projekta realizovanog u više faza, finansirali Turska vojna misija u BiH i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.

U protekle tri godine Turska vojna misija je u ovu školu uložila oko 301.000 KM, a izvršena je zamjena krovnog pokrivača te rekonstrukcija elektroinstalacija, parketa, krova male sale, svlačionica, toaleta, hola, hodnika i dva kabineta, dok je ovo ministarstvo izdvojilo oko 30.000 KM za ugradnju moderne led rasvjete u dvorani.

Komandant Turske vojne misije u BiH, brigadir Oguzhan Pehlivan, naglasio je da je Republika Turska opredijeljena da nastavi podržavati i pomagati stvaranje boljih uslova u svim oblastima u BiH, a posebno u oblasti obrazovanja.

Premijer ZDK Nezir Pivić zahvalio je narodu Turske, Vladi i Turskoj vojnoj misiji što prepoznaju značaj ulaganja u obrazovanje te što su od 1993. godine i dolaska u BiH učestvovali u više od 600 sličnih projekata.

"Turska je bratska i prijateljska država i hvala za sve što činite za naš narod i državu BiH. Ulaganje u sektor obrazovanja je jedan od ključnih prioriteta Vlade ZDK-a, jer su škole mjesta gdje se obrazuje naša budućnost i naši mladi", rekao je premijer Pivić.

Naglasio je da je dvorana na Bilimišću objekat za koji su se vezale generacije Zeničana te da je opredjeljenje Vlade da nastavi ulaganja u 2024. kako bi se u Tehničkoj školi stvorili najbolji uslovi za odvijanje nastavnog procesa.

Također je najavio da Vlada ove godine planira rekonstrukciju Zatvorenog bazena JU Industrijska škola, za koju se trenutno radi idejno rješenje i zatvara finansijska konstrukcija. To će, dodao je, posebno obradovati učenike, škole plivanja i sportske klubove jer Zenica zadnjih osam godina nema zatvoreni bazen, saopćeno je iz Press službe ZDK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije