otpočeo trenažni proces

Stvoreni svi tehnički i formalni uvjeti za korištenje sportske dvorane "Luke"

31.01.2024. 14:21 / Izvor: Akta.ba
bihać

U toku su i završni radovi u malim salama za individualne sportove.

Nakon što su radovi na projektu rekonstrukcije glavne sale sa santarnim čvorovima, svlačionicama i zajedničkim prostorima, te dogradnje nove "plave" sale, napokon završeni, uslijedio je postupak tehničkog prijema objekta sportske dvorane "Luke", javlja Akta.ba.

Nakon toga došlo je do kreiranja tripartitnog Sporazuma između Grada, Gradskog sportskog saveza i JU za sport, odmor i rekreaciju vezano za korištenje termina za članice GSS koje Grad sufinansira.

"Time su stvoreni svi tehnički i formalno pravni uvjeti za korištenje SD "Luke" za naše sportske kolektive. Trenažni proces je otpočeo, a za vikend nas očekuju i prve utakmice...", kazao je Elvedin Sedić, gradonačelnik Bihaća.

luke

U toku su i završni radovi u malim salama za individualne sportove.

"Svim našim sportskim kolektivima, sportašima pojedincima i rekreativcima želim da im nova dvorana "Luke" u narednim godinama bude od koristi pri postizanju njihovih sportskih rezultata i promicanju aktivnog i zdravog življenja, kao što je to i stara dvorana bila decenijama", poručio je Sedić.

luke

Podsjećamo, rekonstrukcija bihaćke sportske dvorane "Luke" započela je još prije tri godine, a zbog inflacije i povećanje cijena građevinskog materijala došlo je i do značajnog povećanja ulaganja u samu rekonstrukciju.

Konačnom okončanju radova raduju se i brojni sportski klubovi iz Bihaća, a osim renoviranog prostora za odvijanje treninga, upravo ovaj projekat će olakšati i odvijanje školske nastave za one učenike čije škole nemaju dvoranu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije