UPRILIČENA POSJETA

Investitor iz Turske želi graditi dijagnostički centar u Sanskom Mostu

05.02.2024. 08:21 / Izvor: Akta.ba
sanski most sastanak

Ersin Karacaouglu, predstavnika investitora iz Turske koji su zainteresovani za ulaganje na prostoru Općine Sanski Most

U kabinetu Općinskog načelnika prošle je sedmice upriličena posjeta  Ersina Karacaouglu, predstavnika investitora iz Turske koji su zainteresovani za ulaganje na prostoru Općine Sanski Most, a zahvaljujući već ostvarenoj saradnji sa Udruženjem građana za bolji Sanski Most.

Naime, radi se o ulaganju iz oblasti zdravstva, a riječ je o otvaranju savremenog dijagnostičkog centra.

"Na sastanku je predstavljen projekat izgradnje dijagnostičkog centra, a kako je istakao gdin. Karacaouglu radilo bi se o jednoj od najsavremenijih zdravstvenih ustanova na području naše regije koji bi bio opremljen najnovijim modelom magnetne rezonance, mamografom i drugom savremenom opremom za ultrazvučnu dijagnostiku i brojne laboratorijske analize", saopćeno je iz Općine.

Također, na samom sastanku je istaknuto da je ključna saradnja sa našim zdravstvenim ustanovama čiji bi liječnici imali mogućnost razmjene znanja i iskustava sa kolegama iz Turske.

Općinski načelnik Faris Hasanbegović izrazio je zadovoljstvo pomenutom idejom, obzirom da bi sa otvaranjem jednog takvog dijagnostičkog centra pacijenti iz Sanskog Mosta mogli obaviti sve preglede u našem gradu što je od velikog značaja za građane Sanskog Mosta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije