U okviru USAID projekta

Završeno uređenje Doma kulture u Sarajlijama

07.02.2024. 07:32 / Izvor: Akta.ba
usaid

Glavne aktivnosti projekta su bile uređenje sanitarnih čvorova i javnih prostora koje su zahtijevale kozmetičke radove.

U okviru USAID projekta „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“, koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova, renovirane su prostorije Doma kulture u Sarajlijama kod Tomislavgrada.

Glavne aktivnosti projekta su bile uređenje sanitarnih čvorova i javnih prostora koje su zahtijevale kozmetičke radove, naveli su iz Centra za građansku suradnju Livno.

Ukupna vrijednost projekta je 7.690 KM, od čega je iznos granta 5.800 KM, volonterski doprinos članova i članica iznosi 300 KM, dok je Općina Tomislavgrad osigurala preostalih 1.590 KM.

"Osnaživanjem kapaciteta organizacija civilnog društva, mjesnih zajednica te uključivanjem građana i aktera iz zajednice u rješavanje lokalnih problema potičemo zajednički rad na lokalnom razvoju i promoviramo pozitivne primjere društvene angažiranosti u zajednicama", poručili su iz Centra za građansku suradnju.

HKUD Sarajlije Tomislavgrad obnovio je rad 2007. godine. Društvo se prvenstveno bavi očuvanjem kulturne baštine i običaja, a uz to su uspješno realizirali niz projekata od koristi lokalnoj zajednici.

U okviru aktivnosti HKUD Sarajlije, obnovljene je i opremljene Dom kulture, koji se nalazi u sklopu područne osnovne škole.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije