Demontaže stare pumpe

Nakon pola vijeka Fabrika vode u Banjoj Luci dobija novu pumpu

17.02.2024. 10:56 / Izvor: Nezavisne novine
Fabrika vode

Nakon demontaže stare pumpe, koja je bila u funkciji gotovo pola vijeka, u Fabrici vode u Novoseliji u Banjoj Luci u toku je montaža nove pumpe.

Nakon demontaže stare pumpe, koja je bila u funkciji gotovo pola vijeka, u Fabrici vode u Novoseliji u Banjoj Luci u toku je montaža nove pumpe.

U banjalučkom "Vodovodu" su naglasili  da se radi o jednostepenoj vertikalnoj pumpi sa dugim vratilom.

"Ova nova pumpa ima keramičke ležajeve za razliku od prethodne pumpe, čime se omogućuje dugotrajni  rad u najtežim uslovima, stoga su mnogo duži intervali između dva remonta", naveli su iz "Vodovoda".

Naglasili su da je minimalni kapacitet protoka 400 litara u sekundi, dok je maksimalni približno 700 litara i energetski je znatno efikasnija od stare, što po karakteristikama rada, ona može u pojedinim situacijama zamijeniti dvije pumpe koje je “Vodovod” do sada imao.

"Kada ugradimo novu pumpu, to je gotovo pola obavljenog posla na revitalizaciji vodozahvata, s obzirom na to da smo tokom prošle godine reparirali jednu od pumpi. Treba još napomenuti da je ovo svakako dobar korak i u pripremi za ljetnu sezonu, koji će nam olakšati nastojanja da održimo kontinuitet u vodosnabdijevanju", kazali su u banjalučkom  "Vodovodu".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije