Idejni projekt završen

Počeli radovi na izradi dokumentacije za Centar za upravljanje otpadom u Brčko distriktu

21.02.2024. 08:12 / Izvor: Federalna.ba
Brčko

Započeli intenzivni radovi na izradi projektne dokumentacije za Centar za upravljanje otpadom u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.

Predstojnik Odjela za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Majazudin Vehabović na današnjoj konferenciji za medije istaknuo je da su započeli intenzivni radovi na izradi projektne dokumentacije za Centar za upravljanje otpadom u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.

"Idejni projekt je završen, dobili smo dvije studije. Koristim priliku da pozovem sve građane Brčko distrikta BiH na javnu raspravu koja će se održati 26. veljače 2024. godine u 13 sati u Domu kulture, gdje će imati priliku da iznesu svoja mišljenja, zapažanja i sugestije", kazao je Vehabović.

Vehabović je naveo da je po završetku javne rasprave i dobivanja ekološke dozvole naredni korak izrada glavnog projekta.

"Kako bi išli ka izradi glavnog projekta, prvo moramo izabrati konzultanta za izradu projektnog zadatka, nakon čega slijedi natječaj za izbor projektanta. Sljedeći korak je revizija i ukoliko ne bude primjedbi slijedi odobrenje za građenje“, istaknuo je Vehabović.

On je dodao da se Centar za upravljanje otpadom uvelike razlikuje od aktualne deponije, čija će sanacija vrlo brzo započeti.

"Planirano je da ova deponija bude pod krovom, bit će napravljen pristupni put, vodu smo doveli, dovodimo i struju i zbog toga neće ostavljati utisak da se radi o deponiji", kazao je Vehabović, naglasivši da su primijenjeni svi europski standardi, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije