TEREN U SKLADU SA UEFA standardima

Na stadionu Pod borićima počeli radovi vrijedni više od milion maraka (foto)

23.02.2024. 08:37 / Izvor: Akta.ba

Prije par dana u Bihaću su otpočeli radovi na izgradnji pomoćnog terena sa umjetnom travnatom podlogom na stadionu Pod borićima.

Prije par dana u Bihaću su otpočeli radovi na izgradnji pomoćnog terena sa umjetnom travnatom podlogom na stadionu Pod borićima, javlja Akta.ba.

"Otpočeti radovi predstavljaju prvu fazu radova koja se financira iz gradskog budžeta s iznosom od oko 620.000 KM, dok smo i za drugu fazu radova, odnosno nabavku umjetne trave, osigurali sredstva kroz aplikciju na grant sredstva tekućih transfera drugim nivoima vlasti Vlade FBiH u iznosu od oko 425.000 KM", izjavio je Elvedin Sedić, gradonačelnik grada Bihaća.

Važno je napomenuti da je teren projetovan u skladu sa aktuelnim UEFA standardima.

"Ovo je jedan od projekata o kojima se dugo govorilo i mnogi pojedinci dali su svoj doprinos u određenim momentima da dođe do njegove realizacije, kako prilikom obezbijeđivanja sredstava, tako i prilikom kreiranja aplikacija, projektne dokumentacije ishodovanja potrebnih dozvola itd. Sve to zvuči jednostavno, ali kada su kapitalni projekti u pitanju i zakonski okviri unutar kojih se moramo kretati, potreban je konstantan i svakodnevni angažman kako bi došlo do njihove ralizacije", naglasio je Sedić.

bihac

Ovim projektom nastavlja se pozitivan trend ulaganja u sportsku infrastrukturu grada Bihaća, sve s ciljem da se sportu vrati zasluženo mjesto u društvu i pruže bolje uvjete za razvoj svim sportskim kolektivima.

"U tom smislu podsjećam da je u gradskom budžetu ove godine planirana i izgradnja atletske staze oko glavnog stadiona, što je dodatni poticaj za sve kolektive i pojedince, jer su trčanje i atletika sastavni dio svakog sporta. Hvala svima koji su u svim ovim projektima pozitivna spona i na svoj način doprinose da se oni realiziraju", kazao je Sedić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije