Zatvaranje deponije Šišeta

Pokretanje aktivnosti na gradnji nove deponije Trešnjica

14.03.2024. 16:04 / Izvor: Akta.ba
deponija

Iz Federalnog ministarstva navode da je razgovarano o početku aktivnosti na gradnji i reorganizaciji nove deponije Trešnjica.

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder boravila je danas u Goraždu, gdje se sastala sa gradonačelnikom Ernestom Imamovićem i ministrom za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Bojanom Krunićem.

Iz Federalnog ministarstva navode da je razgovarano o početku aktivnosti na gradnji i reorganizaciji nove deponije Trešnjica koja je u pripremi, te zatvaranju deponije Šišeta. Iskazana je spremnost svih strana i dogovorene su konkretne aktivnosti u vezi sa konačnim početkom radova na deponiji.

"Dogovoren je operativni i dinamički plan za naredni period. Uz sredstva koja će osigurati Federalno ministarstvo okoliša i turizma, te ona koja su u budžetima izdvojili BPK i Grad Goražde. Dogovoren je i zajednički nastup prema domaćim i međunarodnim partnerima na obezbjeđenju dodatnih sredstava. Uvijek je ohrabrujuće da vidimo posvećenost lokalne zajednice i odlučnost da se ovom strateškom projektu pruži zaslužena pažnja", kazala je ministrica Pozdrer. 

Dodala je da će zaštita okoliša i upravljanje otpadom po evropskim standardima biti od velikog značaja za ljude u Goraždu i Bosansko-podrinjskom kantonu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije