TRAŽI SE IZVOĐAČ RADOVA

Foča dobija moderan fudbalski teren

22.03.2024. 12:16 / Izvor: Akta.ba
foča

Pomoćni fudbalski teren u fočanskom naselju Donje Polje dobit će ove godine modernu vještačku podlogu.

Pomoćni fudbalski teren u fočanskom naselju Donje Polje dobit će ove godine modernu vještačku podlogu, zahvaljujući zajedničkom projektu Opštine i Fudbalskog saveza Republike Srpske vrijednom pola miliona maraka, javlja Radio Foča.

Lokalna uprava raspisala je javni poziv za izbor izvođača njenog dijela radova, koji se odnose na pripremanje terena i postavljanje nove ograde, za šta je u opštinskom budžetu planirano oko 200 hiljada maraka. Sama ugradnja vještačke trave obaveza je Fudbalskog saveza RS, koji će izvdvojiti 300 hiljada KM.

U Fudbalskom klubu „Sutjeska“ sa velikim nestrpljenjem očekuju početak radova u Donjem Polju. Ističu da će novi teren donijeti mnogo bolje uslove za rad ovog sportskog kolektiva u čijim mlađim selekcijama i školi fudbala vještine najvažnije sporedne stvari na svijetu uči više od 150 dječaka.

Samim tim, stvoriće se dodatni uslovi za razvoj fudbala u Foči i ne samo fudbala, jer će teren moći da koriste i ostali sportisti i rekreativci.

Sportski direktor „Sutjeske“ Nikola Mojović napominje da se rad omladinskih škola svih najboljih svjetskih klubova bazira na terenima sa vještačkom travom.

"Novi teren će sigurno privući veći broj djece, a našim igračima i trenerima omogućiti najbolje uslove. Imaće višestruki značaj i osim treninga i utakmica mlađih selekcija, moći će da ga koristi i prvi tim što će biti od krucijalne važnosti, pogotovo u zimskom periodu kada je blato, kiša, snijeg. Izgradnjom ovog terena, Foča kao grad dobija mnogo", ističe Mojović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije