Za sigurnost u saobraćaju

Počeli pripremni radovi za izgradnju kružnog toka kod Kamenog mosta u Trebinju

12.04.2024. 09:30 / Izvor: SRNA
trebinje

Foto: Trebinje live

U Trebinju su počeli pripremni radovi za izgradnju kružnog toka na raskrsnici kod Kamenog mosta.

U Trebinju su počeli pripremni radovi za izgradnju kružnog toka na raskrsnici kod Kamenog mosta, što treba da poveća bezbjednost u saobraćaju u tom dijelu grada, a vrijednost ovog projekta, koji se finansira iz gradskog budžeta, je oko 150.000 KM.

"Nadamo se da će bezbjednost saobraćaja na ovoj veoma rizičnoj raskrsnici ubuduće biti mnogo bolja, a svi vozači i pješaci zadovoljniji", rekao je načelnik opštinskog Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove Spasoje Radović.

Iz trebinjske Gradske uprave su naveli da je vrijednost projekta, koji se finansira iz gradskog budžeta, oko 150.000 KM, bez PDV-a. Radove će izvoditi "Hercegovina putevi", a trebalo bi da budu završeni do početka ljetne turističke sezone.

Na tom mjestu su prije početka pripremnih radova uklonjeni semafori na raskrsnici.

"Trajanje radova će zavisiti od terena ispod postojećeg sloja asfalta. Očekujemo da će biti potrebno najviše 30 radnih dana da se završe glavni radovi", rekao je Radović.

On je najavio da će, nakon izgradnje tog kružnog toka, početi izgradnja treće trake na raskrsnici prema trebinjskoj kapeli.

Radović je dodao da očekuju da će asfaltiranjem nove ulice u Zasad polju, kao i nastavkom izgradnje ulice ispod zgrade Srednjoškolskog centra, biti rasterećena i veoma opasna raskrsnica u centru grada, kod bivše zgrade Okružnog suda.

Iz gradskog Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove su pozvali sve vozače koji prolaze rasksnicom kod Kamenog mosta da budu oprezni, jer saobraćaj za sada, zbog izgradnje kružnog toka, neće biti zaustavljan. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije