Bezbjednije

Nastavlja se rekonstrukcija saobraćajnice prema Bjelašnici

18.04.2024. 14:02 / Izvor: Akta.ba
Orman

Nakon rekonstrukcije kompletne dionice učinit će bezbjednijim, kraćim i bržim putovanje.

Tokom tekuće, 2024. godine nastavljena je obnova regionalnog puta prema Bjelašnici, R442a Hadžići-Igman-Krupac. Radove finansira Direkcija za puteve Kantona Sarajevo prema planu i programu rekonstrukcije i rehabilitacije cesta za tekuću godinu zajedno sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo, dok je izvođač pomenutih radova kompanija Orman d.o.o.

Radovi na rekonstrukciji ovog puta su u toku već nekoliko godina, tačnije od 2021. godine kada je put prema Bjelašnici dobio novi kružni tok u dužini od 300 metara.

Kako kaže jedan od slučajnih prolaznika ovom cestom: Uglavnom, sve se bukvalno svodilo na samo jednu rečenicu da su u toku radovi na putu od Krupca do Bjelašnice. Onaj ko u to vrijeme nije vozio ovim dijelom, nije mogao saznati ko, šta i kako tamo radi. Pogledajte šta je urađeno kolovozne trake su rekonstruisane, prostrt je novi sloj asfalta, uređene su bankine na nekim dijelovima, regulisana odvodnja padavina, jako sam zadovoljan urađenim i izvođenjem radova. Zadovoljstvo je voziti, a skoro pa svakodnevno prolazim ovuda.“

Putovanje između Sarajeva i Bjelašnice, koje svakako okružuju prelijepi prirodni krajolici, nakon rekonstrukcije kompletne dionice učinit će bezbjednijim, kraćim i bržim.

Općinski načelnik povodom realizacije ovog projekta je istakao kako je ova investicija naročito važna za poboljšanje turističke ponude Kantona Sarajevo, kazao kako Općina Trnovo svake godine izdvaja značajna sredstva za putnu infrastrukturu, no kada je u pitanju realizacija ovog regionalnog puta radi se o dobroj saradnji koju Općina ima sa Direkcijom za puteve i Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije