Projekat Udruge Ganganet

Selo Uzarići kod Širokog Brijega postaje rekreativna i biciklistička oaza

22.04.2024. 10:38 / Izvor: Akta.ba
šb

Uređeno vježbalište na otvorenom a slijedi i nastavak radova unutar ovog projekta.

Nastavljaju se radovi u sklopu projekta "Uzarići", koji ima za cilj uređivanje biciklističkih i rekreativnih staza u selu Uzarići kod Širokog Brijega, a kojeg je osmislila širokobriješka Udruga "Ganganet" u suradnji s mjesnom zajednicom i mještanima sela Uzarići, te partnerima.

Na području Lazetine u Uzarićima uređeno je vježbalište na otvorenom i postavljena fitness sprava Street Workout M. Pored sprave za vježbanje postavljena je i informativna ploča na kojoj su opisane mogućnosti izvođenja vježbi, kao i QR kod koji vodi do video upute o mogućnostima vježbanja.

"Ovaj projekt prepoznalo je i Francusko Veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini te financiralo nabavku i ugradnju opreme", priopćila je Udruga "Ganganet".

Iz te udruge podsjećaju da se njihov projekt provodi u tri faze: opremanje staze fitness spravama na otvorenom, obilježavanje staza i promocija projekta široj javnosti.

Navedena staza prolazi pored kulturno povijesnih znamenitosti kao što su stećci, stare mlinice, stari kameni mostovi, stare staje, suhozidi, te kroz bogati krajolik prepun prirodnih ljepota, uz rijeku Lišticu, pored potoka Mokašnica, uz vinograde, polja lavande, smilja, aronije, duhana, lješnjaka, kroz nekoliko različiti vrsta šuma, kroz ravne i brdovite predjele, kao i kroz Mostarsko blato.

"Ovim projektom mladi dobivaju dodatne sportske sadržaje, podiže se kvaliteta života svih stanovnika, a grad Široki Brijeg i Županija Zapadnohercegovačka biti će bogatiji za još jednu atrakciju koja može doprinijeti razvoju sporta, ruralnog turizma i promociji prirodne i kulturno povijesne baštine", navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije