Dan grada

Završeni radovi na postavljanju parketa u Sportskoj dvorani Konjic

14.06.2024. 07:37 / Izvor: Akta.ba
dvorana konjic

U okviru aktivnosti kojima Grad Konjic obilježava Dan grada u četvrtak je sportistima i rekreativcima predana na korištenje moderna sportska podloga.

U okviru aktivnosti kojima Grad Konjic obilježava Dan grada u četvrtak je sportistima i rekreativcima predana na korištenje moderna sportska podloga u Sportskoj dvorani Konjic.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić je naime izbacivanjem lopte s centra s košarkašicama ŽKK Konjic i ŽKK Play Off ozvaničio završetak radova na postavljanju parketa u Sportskoj dvorani Konjic.

"Ovo je jedan novi momenat u našim nastojanjima da u skladu sa iskazanim potrebama menadžmenta i sportskih klubova unaprijeđujemo sportsku infrastrukturu u Konjicu. Pored do sada provedenih radova na sportskim terenima, postavljanje parketa u Sportskoj dvorani omogućit će našim sportistima kvalitetne treninge, ali i mogućnost organiziranje utakmica i reprezentativnih selekcija, zbog čega smo posebno ponosni", kazao je gradonačelnik Ćatić, čestitajući mladim sportistima i njihovim trenerima Dan grada Konjica.

Direktor JU Sportske dvorane Konjic Adnan Elezović se zahvalio Gradu Konjicu na podršci u ovim aktivnostima.

"Svakodnevno na ovom terenu trenira preko 10 sportskih klubova iz Konjica i igra svoje ligaške utakmice. Sigurno da je ovo veliki pomak što se tiče infrastukture koja će sportistima i rekreativcima pružati kvalitetnije i optimalnije uvjete za njihove aktivnosti. Prezadovoljni smo onim što je urađeno. Uz sve dosadašnje radove, pregrade, uređenje tribina, zaštitnu oblogu, parket je dao novi izgled i ambijent Sportskoj dvorani", kazao je Elezović.

Tijekom svečanosti odigrane su utakmice između ŽKK Konjic i ŽKK Play Offm, te KK Konjic i KK Turbina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije