Nova atrakcija u Eko Fis-u: Vlašić dobio Adrenalinski park

02.08.2013. 12:59 / Izvor: eKapija.ba
Nova atrakcija u Eko Fis-u: Vlašić dobio Adrenalinski park
OTVORI GALERIJU

Sportsko – rekreativni kompleks Eko-Fis Vlašić dobio je novu atrakciju. Radi se o Adrenalin parku, jednom izuzetnom projektu koji će obogatii ukupnu ponudu Eko Fis-a i poboljšati turističku ponudu na Vlašiću.

Sportsko – rekreativni kompleks Eko-Fis Vlašić, udaljen 1 km od Babanovca, dobio je novu atrakciju. Radi se o Adrenalinskom  parku, jednom izuzetnom projektu koji će obogatiti ukupnu ponudu Eko Fis-a i poboljšati turističku ponudu na Vlašiću.

Kako je potvrđeno iz kompanije FIS d.o.o. Vitez za eKapija.ba atraktivni adrenalinski park sa zipp-line preko jezera u završnoj je fazi izgradnje. Sam projekat je osmislio i realizirao stručni tim - instruktori  kluba SCORPIO Edin Durmo, Jure Miljak i Ernad Ibrahimović, u suradnji sa Perom Gudeljom, generalnim direktorom i vlasnikom FIS-a.

Izuzetna lokacija i prelijep ambijent je ono što će zasigurno upotpuniti doživljaj ljubitelja avanture, ali i svih posjetilaca parka kojeg već sada opisuju kao pravo malo remek djelo adrenalinskih sadržaja.  

"Motiv za izgradnju ovakvog parka je naša želja da ponudimo nešto novo, do sada neviđeno na našim prostorima i mislimo da smo u tome uspjeli. Za sve zaljubljenike ekstremnih aktivnosti, ovisnike o adrenalinu ovo će sigurno biti pravi izazov, ali i zadovoljstvo. Naravno, zadovoljstvo da gledaju i tako pasivno učestvuju u uzbuđenju imaće i svi posjetioci  Eko Fis-a što je, dakako, razlog više da nas posjete. Otvorenje parka planiramo do sredine augusta", kažu nam iz FIS-a.

Inače, zatvoreni bazen, sportski  tereni  za mali nogomet, košarku i rukomet, tenisko igralište i sada adrenalin park, samo su neki od atraktivnog sadržaja ovog kompleksa. Kako nam je rečeno, u planu je i izgradnja paintball igrališta i to će biti sljedeći korak ove kompanije u stvaranju još ljepšeg i potpunijeg okruženja za savršen odmor i rekreaciju u ljetnoj sezoni.  

Napomenimo i to da je Eko Fis sa svojim sadržajima idealan za obiteljski odmor i zabavu, ali i za poslovne sastanke i team buildinge koji se rade po željama kompanija.

Također, osim ulaganja u nove sadržaje Eko Fis-a, kompanija Fis napreduje i u drugim segmentima svoga poslovanja.

"Vrlo brzo otvaramo veći i moderniji  centar u Bugojnu, unapređujemo naše brendove Ambyenta, GS, Anbinni i kreiramo nove ideje  i projekte što će svakako kao rezultat imati i nove investicije u budućnosti i uz to otvaranje novih radnih mjesta što nam je izuzetno važno", poručuju na kraju.

Park oprema brend Edelrid

Isporučilac opreme za adrenalinski park je sarajevska firma Cody´S-Fashion koja je ovlašteni distributer brendova Edelrid, Kong i Lafuma Sport branda u BiH. Kako nam je kazala direktorica Emina Gačanović-Kulundžić, radi se o opremi koja zadovoljava sve norme Evropske unije. Inače, Edelrid je njemački brand - poznato ime za opremu za radove na visini, alpinističko penjanje, opremu za spašavanje, kao što su kacige, užad, pojasevi za rad na visini i pojasevi za spašavanje.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije