Hotel sa 75 apartmana na Čobaniji trebao bi biti izgrađen za godinu

28.10.2013. 08:35 / Izvor: Fena

Radovi na izgradnji novog hotela u sarajevskom naselju Čobanija, započeti tokom augusta ove godine, teku predviđenom dinamikom i završetak se očekuje u oktobru naredne godine, saznaje Fena od investitora projekta - Društva za ulaganje u južnu Evropu (SEIC).

Radovi na izgradnji novog hotela u sarajevskom naselju Čobanija, započeti tokom augusta ove godine, teku predviđenom dinamikom i završetak se očekuje u oktobru naredne godine, saznaje Fena od investitora projekta - Društva za ulaganje u južnu Evropu (SEIC).

Hotel će sa 75 jednosobnih i dvosobnih apartmana predstavljati novi koncept hotelske usluge u Sarajevu, a ukupna vrijednost investicije je 17 miliona KM.

Građevinske radove izvodi renomirana građevinska kompanija Strabag, dok je za planiranje i arhitektonski nadzor objekta zadužen arhitekt Dušan Jovanović iz biroa ''Argentaria'' iz Sarajeva.

Investitor se obavezao da po okončanju radova preuredi i park koji se nalazi odmah uz novi hotel i obogati ga dodatnim sadržajima.

SEIC je također glavni investitor izradnje kompleksa luksuznih apartmana Dvor na Marindvoru i kako ističu iz ovog društva radovi započeti u martu ove godine u punom su jeku te će biti završeni i prije samog roka. Tako, finaliziranje radova očekuje se u aprilu 2014.

Planiranje i arhitektonski nadzor ovog objekta provode Kenan Brčkalija i Adnan Harambašić iz arhitektonskog ureda "ahA + knAp", a glavni izvođač radova je kompanija Strabag.

Dvor je objekat koji će na sedam spratova imati 42 luksuzna apartmana, kvadrature od 54 m2 do 116 m2. Također, u dvije podzemne etaže planirano je 57 garažnih mjesta. U prizemlju objekta bit će smješteni poslovni prostori.

Tokom izgradnje objekta koriste se najkvalitetniji materijali za eksterijer i interijer, dok je posebna pažnja posvećena zvučnoj i termoizolaciji.

Kompleks će tokom cijele godine imati opskrbu energentima iz vlastite kotlovnice, uz korištenje najsavremenijeg sistema za hlađenje i grijanje. Svaki zasebni prostor unutar objekta je opremljen videonadzorom, videointerfonima, vatrodojavnim i CO2 senzorima, te SOS tasterima. Ukupna investicija je veća od 15 miliona KM.

Društvo za ulaganje u južnu Evropu - SEIC je registrirano u BiH, a dioničari tog društva su neke od najvećih firmi iz zemalja Zaljeva i EU.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije