Izgradnja Sarajevo resorta: Slijedi poziv za izvođače druge faze radova

12.11.2013. 09:32 / Izvor: Oslobođenje
Izgradnja Sarajevo resorta: Slijedi poziv za izvođače druge faze radova

Realizacija projekta Sarajevo resort koja je počela prije mjesec u Oseniku u općini Hadžići dobro napreduje. Projektom je planirano da se izgradi oko 140 luksuznih stambenih objekata različite veličine.

Realizacija projekta Sarajevo resort koja je počela prije mjesec u Oseniku u općini Hadžići dobro napreduje.

Većina od 32 prizemna objekata je izidana i sada slijedi pokrivanje. Izgradnju ovog elitnog stambeno-rezidencijalnog naselja finansira kuvajtskia investitor, odnosno firma Gulf Real Estate, koja je na atraktivnoj lokaciji u Oseniku kupila 160 hiljada kvadrata zemljišta.

Kompleks će biti zatvorenog tipa i namijenjen je turistima iz Kuvajta. Ukupna vrijednost projekta je oko 75 miliona dolara. Radove će izdvoditi domaće firme u nekoliko faza u narednih 18 mjeseci.

Projektom je planirano da se izgradi oko 140 luksuznih stambenih objekata različite veličine od kojih će neki biti i do 500 kvadratnih metara.

Naselje će imati veliko vještačko jezero, zatvorene bazene, restorane, sportske terene, prodavnice i sve drugo što je potrebno turistima da se ugodno osjećaju u ovom prostoru. U naselju će tokom godine moći boreaviti tri do četiri hiljade posjetilaca.

Od glasnogovornika firme Gulf Real Estate Rusmira Selman Oslobođenje saznaje da će se u okviru prve faze do kraja  ovog mjeseca moći završiti grubi građevisnki radovi na planiranim objektima, dok će se tokom zime raditi na unutrašnjem uređenju.

"Pošto su ovo prizmeni objekti čija je veličina 120 kvadrata, izgradnja se odvija nešto brže i svi grubi radovi bi trebali biti završeni za petnaestak dana. Započeto je kopanje zemlje za vještačko jezero koje će imati površinu preko 12 hiljada kvadrata. Nadamo se da ćemo brzo završiti i unutrašnje uređenje objekata, a ako vremenske prilike dozvole nastavićemo sa gradnjom i tokom zime", kazao je Selman.

Predstavnici investitora zadovoljni su kvalitetom radova i istakli su da sa domaćim firmama nemaju nikakvih problema. Dobra saradnja je i sa Općinom Hadžići jer im općinske službe izlaze u susret gdje god je potrebno.

Gulf Real Estate će ovih dana raspisati konkurs za izvođače druge faze radova u kojoj je planirana izgradnja novih 40 kuća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije