Asfaltiran put Pelagićevo - Laništa

26.11.2013. 11:49 / Izvor: eKapija.ba
Asfaltiran put Pelagićevo - Laništa

Zajedničkim sredstvima Vlade Brčko distrikta i Opštine Pelagićevo, završeno je asfaltiranje puta Pelagićevo-Laništa, u ukupnoj dužini od 568 metara. Ovo je značajno za stanovnike Laništa, jer su dobili asfaltni put, kojim izlaze na magistralni put Orašje-Tuzla.

Zajedničkim sredstvima Vlade Brčko distrikta i Opštine Pelagićevo, završeno je asfaltiranje puta Pelagićevo-Laništa, u ukupnoj dužini od 568 metara. Ovo je značajno za stanovnike Laništa, jer su dobili asfaltni put, kojim izlaze na magistralni put Orašje-Tuzla, a stanovnici Pelagićeva lakši prilaz do poljoprivednih parcela.

„Sa Vladom Brčko distrikta imamo potpisan Memorandum, kojim realizujemo određene projekte, značajne za obje lokalne zajednice. Završili smo i asfaltiranje puta Pelagićevo-Laništa, ukupne je dužine 568 metara, čija je ukupna vrijednost 65.189,68 KM, od čega je Vlada Brčko distrikta obezbjedila 50.000 KM, a preostala sredstva Opština Pelagićevo. Sada su dvije opštine povezane asfaltnim putem, što je značajno za stanovnike Laništa, ali i stanovnike Đukića i Starčevića, u opštini Pelagićevo“, istakao je Simo Stakić, načelnik opštine Pelagićevo.

Svoje zadovoljstvo nisu krili ni stanovnici Laništa.

„Zajedno sa načelnikom Stakićem započeli smo ovaj projekat još prije dvije godine, a evo ovih dana smo ga i priveli kraju. Zahvaljujem se gradonačelniku Brčko distrikta, dr Anti Domiću i načelniku opštine Pelagićevo, Simi Stakiću, jer bez njihove podrške, nikada ne bi završili ovaj put“, kaže Mato Nikolić, stanovnik Laništa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije