Izgradnja zgrade Dvor ide ispred rokova: U toku postavljanje termoizolacije

29.11.2013. 09:46 / Izvor: eKapija.ba
Izgradnja zgrade Dvor ide ispred rokova: U toku postavljanje termoizolacije

Na ovoj modernoj zgradi do sada je završena armirano- betonska konstrukcija, odnosno vanjski zidovi, formirane stambene jedinice i postavljene unutrašnje pregrade.Trenutno je u toku postavljanje termoizolacije.

Radovi na luksuznoj zgradi Dvor u centru Sarajeva idu ubrzanim tempom, čak i mjesec dana unaprijed.

Na ovoj modernoj zgradi do sada je završena armirano- betonska konstrukcija, odnosno vanjski zidovi, formirane stambene jedinice i postavljene unutrašnje pregrade.Trenutno je u toku postavljanje termoizolacije.

"Upravo traju radovi na fasadi. Riječ je o Baumitovoj fasadi, debljine 15 cm. Pored toga stavljena je i cjelokupna vanjska stolarija. Uskoro počinje i postavljanje keramike", kazao je za eKapija.ba Asim Vražalica, General Manager u agenciji My Place, koja je zadužena za prodaju stanova. Pored navedenog izvode se radovi na termoizolaciji krova i pripreme za postavljanje trave i ostalih elemenata za baštu. Podsjećamo, na zadnjem spratu će biti zajednička terasa za sve vlasnike stanova, gdje će se moći družiti, sjediti, roštiljati.

Kako kaže Vražalica u planu im je da za početak naprave jedan pokazni stan, gdje će svi zainteresovani kupci moći da vide kako će to sve da izgleda.

Kupcima stanova također nude mogućnost da stanove urede po idejnom projektu, koje je ova agencija uradila za svaki stan. Izborom mogućnosti uređenja stana po unikatnom idejnom riješenju kupac dobija kompletno rješenje uređenja prostora - 3D prikaz, kompletnu izvedbu uz nadzor i ključ u ruke.

"Idejna rješenja su pravljena po izvedbenom projektu stanova. Proces uređenje jednog stana počinje dogovorom sa kupcem. Želimo čuti koje su njegove želje i zahtjevi. Moja preporuka svakom kupcu je da se svaki komad namještaja pravi po mjeri. Kada definišemo šta kupac želi krenemo u realizaciju, od tehničkih crteža, preko odabira namještaja, materijala i rasvjete do same izrade", kaže Ismihana Mumdžić-Hodžić, arhitekta unutrašnje arhitekture u agenciji My Place.

Ona dodaje da rado izlaze u susret svakom kupcu glede nekih posebnih prohtjeva, naravno koliko je to u njihovoj mogućnosti.

Iz agencije My Place naročito ističu da će zgrada Dvor posjedovati certifikat bezbjednosti, te će tako biti jedna od prvih zgrada u BiH rađena po evropskim standardima bezbjednosti.

Svaki stan će imati protivprovalna i protivpožarna vrata, protivpožarnost E90min. Također u zgradi su položeni optički kablovi čime je dodatno osigurana bezbednost. Zgrada Dvor će biti opremljena video nadzorom unutar i van objekta, svaki stan će posjedovati video interfone sa kamerama pred glavnim ulazom kao i pred ulaznim vratima stana, vatrodojavne i CO2 senzore, alarm-uređaje i panik/SOS tastere, a sve ovo će biti povezano na dojavni i interventni sistem kompanije SECURITAS.

Treba istaći da je Sparkasse Bank partner ovog projekta, tako da svi zainteresovani mogu preko ove banke dobiti povoljnije kamatne stope za kupovinu stana u Dvoru.

Kao što smo već pisali, zgradu Dvor će sačinjavati 42 luksuzna apartmana na sedam spratova. Stanovi su površine od 54 do 116m2, dok je prizemlje kompleksa namijenjeno za poslovne prostore. Garažni prostor će biti smješten na dvije etaže i imati kapacitet od 57 mjesta.

Investitor projekta je Društvo za ulaganje u Južnu Evropu (SEIC), registrirano u BiH, koje je za ovaj projekat izdvojilo 15 miliona KM.

Glavni izvođač radova je najveća evropska građevinska kompanija Strabag.

A.Šulović

 

 

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije