Počela realizacija projekta Održivi razvoj opština Foča i Plužine

28.12.2013. 07:48 / Izvor: eKapija.ba
Počela realizacija projekta Održivi razvoj opština Foča i Plužine

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić i direktor Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj Inter Dragiša Mijačić potpisali su Ugovor za izradu Integrisane strategije ruralnog razvoja, koja je dio projekta Održivi razvoj opština Foča i Plužine

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić i direktor Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj Inter Dragiša Mijačić potpisali su Ugovor za izradu Integrisane strategije ruralnog razvoja, koja je dio projekta Održivi razvoj opština Foča i Plužine. Projekat se realizuje do marta 2015.godine i njegova vrijednost je 376.000 eura.

Ovaj sporazum ide korak više za obje opštine kojim se želi u oblasti ruralnog razvoja poljoprivrede i turizma napraviti studija po kojoj će se ovaj program širiti i na te oblasti, istakao je načelnik opštine Foča, Radisav Mašić: "Za opštinu Foča ovaj projekat je višestruko značajan jer je turizam i razvoj poljoprivrede jedna od naših strateških grana razvoja i zbog toga u ovom projektu, na koji će se naslanjati i svi budući projekti, vidimo viziju našeg budućeg razvoja u ovoj oblasti", naglasio je Mašić i dodao da se ovaj koncept dobrim dijelom odnosi na oblast rafting turizma i na oblast turizma u cjelini, dok obje opštine u tom pogledu imaju značajne resurse.

Dragiša Mijačić, direktor Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj Inter, navodi da je ova integrisana studija jedinstvena na ovim prostorima i da će se uraditi analiza kako bi se vidjelo koji su potencijali razvoja dvije opštine u prekograničnom području a zatim će biti izrađen strateški okvir, ciljevi, mjere i prioriteti koji će biti finansirani. "Nakon toga Integrisana strategija ruralnog razvoja biće ponuđena Skupštini opštine na usvajanje", zaključuje Mijačić.

Integrisana strategija ruralnog razvoja opština Foča i Plužine koštaće 20. 700 konvertibilnih maraka, a rok za njenu izradu je septembar 2014. godine.

 

 

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije