Napreduju radovi na izgradnji Kulturnog centra u Visokom

04.01.2014. 11:14 / Izvor: eKapija.ba
Napreduju radovi na izgradnji Kulturnog centra u Visokom
OTVORI GALERIJU

Pored Općine Visoko investitor je bratska Općina Altındağ iz Ankare koja je pored investicije obezbijedila projektno rješenje i izvođača, dok će konsultacije i ovjeru projekta raditi firma Sinteza d.o.o. iz Visokog.

Sredinom novembra započeti su pripremni radovi na izgradnji Kulturnog centra u Visokom. Pored Općine Visoko investitor je bratska Općina Altındağ iz Ankare koja je pored investicije obezbijedila projektno rješenje i izvođača, dok će konsultacije i ovjeru projekta raditi firma Sinteza d.o.o. iz Visokog, piše portal vipromo.ba.

U proteklim danima izvođači su radili punom parom, a kako su najavili samo ekstremni minusi mogu biti prepreka za obustavu rada. Prema prvim procjenama potrebno je godinu dana da se u potpunosti završi izgradnja multimedijalnog centra u Visokom, dakle, otprilike za godinu dana Kulturni centar će ugledati svjetlo dana.

Podsjećamo, Kulturnom centar imat će kongresnu dvoranu za 450 osoba, dvije manje dvorane za multipleks kino, nekoliko kabineta za razne vidove edukacije, biblioteka, čitaonica i niz drugih popratnih sadržaja, te veliki prostor na vrhu pod staklenom kupolom za izložbe i druge vrste skupova.

Objekat će imati ukupno 3.200 kvadratnih metara površine i omogućit će nove sadržaje koji će privući omladinu kompletne općine Visoko, ali i mlade iz okolnih gradova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije