Japan nastavlja sa finansiranjem projekata u Općini Žepče

31.01.2014. 10:08 / Izvor: eKapija.ba
Japan nastavlja sa finansiranjem projekata u Općini Žepče

U povodu završetka projekta -Renoviranja Osnovne škole Abduhvehab Ilhamija u Željeznom Polju, općina Žepče, koju je financirala Vlada Japana, upriličena je svečana primopredaja objekta.

U povodu završetka projekta -Renoviranja Osnovne škole Abduhvehab Ilhamija u Željeznom Polju, općina Žepče, koju je financirala Vlada Japana, upriličena je svečana primopredaja objekta kojoj je nazočio veleposlanik Vlade Japana u BiH Hideo Yamazaki  sa suradnicima.

Veleposlanik Yamazaki se susreo sa općinskim načelnikom Matom Zovko, predsjedavajućim Općinskog vijeća Žepče Muhamedom Jusufovićem i direktoricom Razvojne agencije Žepče Brankom Janko  sa kojima je razgovarao o društvenim i gospodarskim prilikama u općini Žepče kao i planovima za naredni period a koji se odnose prije svega na investicije i nova radna mjesta u općini Žepče. Načelnik Zovko zahvalio se  veleposlaniku na podršci u realizaciji projekta koji doprinosi boljem obrazovanju učenika u općini Žepče, i  izrazio uvjerenje u nastavak dobre suradnje općine Žepče sa Vladom Japana.

Nakon sastanka gosti su se u pratnji domaćina uputili u Željezno Polje kako bi nazočili ceremoniji primopredaje objekta obnovljene Osnovne škole "Abdulvehab Ilhamija" u Željeznom Polju. Ceremoniji se odazvao i premijer Zeničko-dobojske županije Munib Husejnagić, kao i brojni gosti iz društveno-političkog života općine Žepče. Za projekt obnove škole, koji je izradila Razvojna agencija Žepče, Vlada Japana donirala je 39.352 eura, a urađena je zamjena podova i unutarnje stolarije, sanacija sanitarnih čvorova, te zamjena električnih instalacija.

Zahvaljujući ovom projektu, stvoreno je sigurno radno okruženje za gotovo 600 učenika koji pohađaju ovu školsku ustanovu.

"Japan će nastaviti financirati projekte u obrazovnom sektoru Bosne i Hercegovine, uz nadu da će ovaj, kao i drugi projekti koje smo realizirali, ostati upamćen kao simbol prijateljstva između Japana i Bosne i Hercegovine", poručio je veleposlanik Yamazaki na kraju svoje prve posjete općini Žepče.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije