Mogućnost proširenja toplovodne mreže u Sokocu

21.02.2014. 07:50 / Izvor: eKapija.ba
Mogućnost proširenja toplovodne mreže u Sokocu

Predstavnici lokalne zajednice održali su jučer sastanak sa predstavnicima banjalučke firme "IEE", koja je dio "ELNOS" grupacije koja se bavi radom i istraživanjem u oblastima obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i ekologije

Predstavnici lokalne zajednice održali su jučer sastanak sa predstavnicima banjalučke firme "IEE", koja je dio "ELNOS" grupacije  koja  se bavi radom i istraživanjem u oblastima obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i ekologije.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti da se Javno komunalno preduzeće "Sokolac" prilagodi savremenom poslovnom i tehničkom modelu i proširenju toplovodne mreže.

Predstavnik "ELNOS" grupacije, Milenko Majstorović istakao je da glavni cilj projekta „Ekološki prihvatljivo grijanje na biomasu na području Romanije“  jeste proširenje grupacije, a to podrazumjeva osnivanje privrednog društva koje će da obuhvata ovu djelatnost na području Sarajevsko – romanijske regije. On je dodao da grijanje na biomasu, otvora brojne mogućnosti za ostvarivanje višestrukih pozitivnih efekata, a jedan od njih je otvaranje novih radnih mjesta.

Načelnik opštine Sokolac, Milovan Bjelica istakao je da postoje brojne prednosti koje bi donio ovaj projekat, prvenstveno proširenje toplovodne mreže i uključivanje novih korisnika, kao i kvalitetnije grijanje za sve potrošače JKP "Sokolac".

"Kada je o grijanju na biomasu riječ dobili smo veoma dobar rezultat kakav konkretno imamo u opštini Gradiška, gdje je urađen jedan od najozbiljnijih projekata u oblasti obnovljive energije u Republici Srpskoj i regionu. Danas smo došli u Sokolac da sagledamo sve aspekte toplovodnog sistema i da pokušamo da ga dignemo na jedan veći nivo", rekao je direktor preduzeća "IEE" Banja Luka .

O trenutnom stanju u JKP "Sokolac" prisutne je upoznao direktor Dejan Tomić, rekavši da toplane zagrijavaju oko 18.000 kvadratnog prostora za 387 fizičkih i 40 privatnih lica u Sokocu. 

Nakon razgovora predstavnici IEE-a i ELNOS-a obišli su objekte JKP "Sokolac".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije