U toku radovi na izgradnji zgrade Općine Kakanj

10.06.2014. 08:15 / Izvor: eKapija.ba
U toku radovi na izgradnji zgrade Općine Kakanj

U Kaknju su u toku su radovi na izgradnji administrativne zgrade u kojoj će usluge građanima pružati općinske službe. Ugovor o izvođenju grubih građevinskih radova na izgradnji ove zgrade potpisan je 24. aprila 2014.

U Kaknju su u toku su radovi na izgradnji administrativne zgrade u kojoj će usluge građanima pružati općinske službe. Radovi su počeli 9. maja 2014. godine.

Ugovor o izvođenju grubih građevinskih radova na izgradnji ove zgrade ukupne vrijednosti 2.002.755,53 KM potpisan je 24. aprila 2014. godine.

Ugovor su, u prisustvu  načelnika Općine Nermina Mandre, potpisali direktor Zavoda za planiranje i izgradnju općine Kakanj Zijad Neimarlija, u svojstvu naručioca radova, i Suvad Isaković, u ime Konzorcija "ITC Zenica" - "Trgošped" Kakanj koji će izvoditi radove.

Nakon decenija pružanja usluga građanima u objektu koji je vlasništvo RMU Kakanj, nakon brojnih opravdanih sugestija i kritika da stara i trošna zgrada zbog arhitektonskih barijera ne pruža mogućnost da se građanima s posebnim potrebama omogući pristup svim službama koje pružaju usluge, u godini kada će stara i trošna zgrada u kojoj se trenutno nalaze općinske službe biti predmet prodaje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije