Općina Bihać osigurala 457.000 KM za uređenje šest zgrada u centru grada

26.06.2014. 13:45 / Izvor: eKapija.ba

​Općina Bihać zajedno sa JU Stanouprava Bihać ovog ljeta realizirati će projekat uređenja zgrada u centru Bihaća čime će se ujedno realizirati i projekat energetske učinkovitosti na šest zgrada u centru Bihaća.

Općina Bihać zajedno sa JU Stanouprava Bihać ovog ljeta realizirati će projekat uređenja zgrada u centru Bihaća čime će se ujedno realizirati i projekat energetske učinkovitosti na šest zgrada u centru Bihaća.

Tim povodom mr.sci.Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća prisustvovao je danas potpisivanju ugovora o postavljanju novih fasada i krovišta na šest zgrada u centru grada ukupne vrijednosti 457.000 KM. Ugovor su potpisali Mirsad Vojić, direktor JU Stanouprava Bihać i Senad Dizdarević , direktor kompanije Denaro .

„Ovo je projekat kojeg realiziramo sa našim građanima i sa jednom domaćom firmom koja bi u roku od 90 dana trebala završiti posao i uljepšati naš centar grada ,ali i omogućiti stanarima navedenih zgrada da imaju bolje uslove za život. Ovo je prvi projekat i mi nećemo stati na samo ove dvije zgrade i nadamo se da ćemo sa višim nivoima vlasti nastaviti ovakve projekte„, kazao je načelnik Galijašević.

Kako je istaknuto na današnjem potpisivanju ugovora ukupna površina na koju će biti postavljena nova fasada iznosi 6.595 m2, dok će istovremeno biti postavljeno 1.250 m2 novog krovišta. Novu fasadu i krovišta dobiti će zgrade na adresama Bosanska 10, Nurije Pozderca 2, Bedem 10, Bedem 20, Bedem 24 i Bedem 30. Prema riječima Mirsada Vojića, direktora JU Stanouprava, u projektu učestvuju i građani navedenih zgrada kroz kreditiranje na 15 godina bez kamata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije