Rudar pokreće eksploataciju magnezita u Rudniku nemetala Kladanj

22.07.2014. 15:36 / Izvor: eKapija.ba
Rudar pokreće eksploataciju magnezita u Rudniku nemetala Kladanj

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Zaključak kojim prihvata Informaciju o pokretanju eksploatacije magnezita u "Rudniku nemetala Kladanj d.o.o. Kladanj.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Zaključak kojim prihvata Informaciju o pokretanju eksploatacije magnezita u "Rudniku nemetala Kladanj d.o.o. Kladanj. Također je prihvaćen način pokretanja eksploatacije magnezita u "Rudniku nemetala Kladanj“ d.o.o. Kladanj na osnovu Hodograma aktivnosti na prijenosu Ugovora o koncesiji.

Preduzeće "Rudar" d.o.o. Tuzla iskazalo je namjeru pokretanja proizvodnje odnosno eksploatacije magnezita u "Rudniku nemetala Kladanj" Kladanj čiji je osnivač i jedini vlasnik Vlada TK. Novčana sredstva za zaposlenike koji su stekli uslove za penzionisanje osigurat će se kroz Program korištenja sredstava sa Escrow računa utvrđen u skladu Zakona o izvršenju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2014. godinu. 

Vlada Tuzlanskog kantona  prihvatila je Izvještaj o poslovanju JP “Spreča” D.D. Tuzla za 2013. godinu. Društvo je u posmatranom periodu poslovalo sa ostvarenom dobiti, i na taj način nastavilo trend pozitivnih finansijskih rezultata poslovanja. Krajem 2013., stoji u Izvještaju, „Spreča“ je dobila  certifikat da je uspostavljen sistem upravljanja kvalitetom usklađen sa zahtjevima standarda upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije