U cilju razvoja turizma: Vlada TK ulaže u kompleks "Muška voda"

11.08.2014. 10:52 / Izvor: eKapija.ba
U cilju razvoja turizma: Vlada TK ulaže u kompleks 'Muška voda'

Vlade TK planira u ovoj godini uložiti dio sredstava u izgradnju putne infrastrukture prema kompleksu "Muška voda" kako bi doprinijeli razvoju turizma na ovom području i obezbijedili rad Hotela.

U Kladnju je u nedjelju u organizaciji Općine, javnih preduzeća i nevladinih udruženja realizovana akcija čišćenja i uređenja kompleksa "Muška voda", kojoj je prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić sa saradnicima.

Ovom prilikom  istakao je da je namjera Vlade TK da u ovoj godini uloži dio sredstava u izgradnju putne infrastrukture prema kompleksu "Muška voda" kako bi doprinijeli razvoju turizma na ovom području  i obezbijedili rad Hotela koji posluje u okviru preduzeća dd "Konjuh" Kladanj.

Ovo preduzeće je prije rata poslovalo u 9 vlastitih objekata i zapošljavalo preko stotinu radnika. Danas dioničko društvo ima četiri radnika i svoju registrovanu djelatnost obavlja u okviru jednog objekta, odnosno hotela "Muška voda", koji već duže vrijeme ne radi.  Udaljen je od Kladnja 12 km uzvodno uz rijeku Drinjaču i smješten je u dolini Konjuh planine na nadmorskoj visini od 750 m.

Vlada TK donijela je Odluku o izdvajanju 350.000,00 KM za intervenciju na dva regionalna puta na području općine Kladanj, putu Stupari - Majdan gdje će se izvršiti izgradnja jednog mosta i putu Kladanj-hotel Muška voda gdje će se izvršiti nužna sanacija u dva tunela i zatezanje puta kako bi se stvorila realna pretpostavka za razvoj turizma na ovom području.

Načelnik općine, Jusuf Čavkunović istakao je da ga raduje činjenica da je Vlada TK stavila u fokus privredna dešavanja na području općine Kladanj, kao i da su pokrenute aktivnosti na imenovanju upravljačke i rukovodne strukture  u dd "Konjuh" Kladanj. Naglasio je da je na molbu uposlenika ovog preduzeća koji su prepušteni sami sebi, Općina zajedno sa nevladinim sektorom, preduzećima i građanima organizovala akciju čišćenja i uređenja lokaliteta oko hotela "Muška voda", kako bi im pokazala da nisu sami, te da je Općina Kladanj maksimalno zainteresovana da se stvore uslovi da ovakvi  privredni subjekti kao što je hotel Muška voda rade, i da je stanovnicima ove lokalne zajednice dosta više uništavanja privrede Kladnja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije