Vlada SBK dala saglasnost za izgradnju 13 mini hidroelektrana

12.01.2015. 09:43 / Izvor: eKapija.ba
Vlada SBK dala saglasnost za izgradnju 13 mini hidroelektrana

Vlada Srednjobosanskog kantona dala je saglasnost za dodjelu 13 koncesija za projektovanje i izgradnju mini hidroelektrana.

Vlada Srednjobosanskog kantona dala je saglasnost za dodjelu 13 koncesija za projektovanje i izgradnju mini hidroelektrana.

Kako se navodi  u saopćenju sa 94.sjednice Vlade, radi se o Odlukama o dodjeli koncesije za projektovanje, izgradnju, korištenje i prenos male hidroelektrane "Oštrac“ na rijeci Ugar općina Travnik za koju je  najpovoljniju ponudu dostavio je VNT d.o.o. N. Travnik, zatim za "Korićanske stijene“ na rijeci Ugar općina Travnik za koju je najpovoljniju ponudu dostavio "PropisLim“ d.o.o. Bugojno, te Odluka za prenos prava na koncesiju MHE  "Torlakovac“ sa dosadašnjeg koncesionara GPPD "Vlašić Gradnja“ d.o.o. Travnik na privredno društvo "Vrbas Energija“ d.o.o. Donji Vakuf.

Također, donesena je Odluka o davanju saglasnosti za pokretanje postupka za dodjelu koncesije za korištenje vodnih snaga Prusačke rijeke za izgradnju male hidroelektrane "Prucas 2“ općina Donji Vakuf, potom za izgradnju Vileškog potoka za izgradnju male hidroelektrane "Zlokuće“ općina Bugojno, kao i za malu hidroelektrane "Nevra“ općina Kreševo, zatim za "Ušće“ na rijeci Lašvi općina Vitez,  "Centar“ na rijeci Lašvi,  MHE "Rijeka“ na rijeci Lašvi,  "Majdan 2“ općina Fojnica, "Kaćuni“ općina Busovača,  "Brezičani“ općina Donji Vakuf,  te "Smrčevica“ općina G.Vakuf/Uskoplje. 

Osim ovih, Vlada je donijela i Odluku o davanju saglasnosti na pokretanje postupka za dodjelu koncesije za istražne radove, eksploataciju i korištenje vode sa izvorišta "Kanare“ na području općine Travnik, za javno vodosnabdjevanje naselja Dolac n/L i flaširanje vode i prodaja na tržištu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije