Courtyard by Marriott bit će otvoren početkom jula u Sarajevu

20.05.2015. 11:39 / Izvor: eKapija.ba
Courtyard by Marriott bit će otvoren početkom jula u Sarajevu

Courtyard by Marriott raspolagat će sa 130 soba i dva apartmana. Hotel će nuditi sve potrebne sadržaje za komforan boravak klijenata koji Sarajevo posjećuju u poslovne svrhe i bit će smješten na Skenderiji.

Najveći svjetski hotelski brand, Marriott, koji je ujedno i prvi međunarodni hotelski brand prisutan na bosanskohercegovačkom tržištu, nakon otvaranja sarajevskog Residence Inn by Marriott u novembru prošle godine, najavljuje otvaranje i svog drugog hotela u centru Sarajeva. Courtyard by Marriott bit će otvoren u Sarajevu u prvoj sedmici jula ove godine, navodi se u saopćenju Marriotta.

Sa najvećim globalnim sistemom soba koje Courtyard ima u Marriottovom portfoliju, ovaj brand u Sarajevu raspolagat će sa 130 soba i dva apartmana. Hotel će nuditi sve potrebne sadržaje za komforan boravak klijenata koji Sarajevo posjećuju u poslovne svrhe i bit će smješten na Skenderiji, atraktivnoj lokaciji za boravak hotelskih gostiju s obzirom na blizinu diplomatsko - konzularnih predstavništava te administrativnih i kulturnih institucija.

"U Courtyard by Marriott imat ćemo profesionalni tim sa  međunarodnom reputacijom i dugogodišnjim iskustvom u hotelijerstvu kako bismo, u skladu sa Marriott globalnom filozofijom, našim gostima pružili vrhunsku uslugu. Naša osnovna poslovna politika je podređena klijentu koji je uvijek na prvom mjestu. Gosti se vraćaju u hotel samo ukoliko su zadovoljni uslugom što je pokazao kratki period našeg poslovanja u Bosni i Hercegovini", kazao je Kayhan Kilit, Cluster generalni menadžer Residence Inn by Marriott i Courtyard by Marriott Bosna i Hercegovina. 

Sarajevski Courtyard by Marriott sa sobom donosi i Marriott globalnu filozofiju "Spirit to serve" koja će biti primijenjena i na lokalnom nivou. Ova filozofija predstavlja osnovni element njihovog poslovanja, a čiji je cilj pružiti prvoklasnu uslugu gostima hotela ali i služiti zajednici u kojoj posluje. Upravo ovo načelo poslovanja je temelj društvene odgovornosti kompanije koja se ogleda u unaprjeđenju životne zajednice, otvaranja novih radnih mjesta i zaštiti okoliša.

Investitor hotela je kompanija LAKE d.o.o, dok je upravljanje hotelom povjereno kompaniji Interstate Hotels i Resorts. Scott Brownrigg, međunarodna kompanija iz Londona i dobitnik mnogobrojnih nagrada, zadužena je za arhitektonski dio i dizajn enterijera, dok lokalne kompanije implementiraju različite faze projekta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije