"Amitea" gradi kanalizacioni kolektor u Mostaru

03.09.2015. 09:18 / Izvor: Akta.ba
'Amitea' gradi kanalizacioni kolektor u Mostaru

Radovi se izvode na dijelu trase od mosta na rukavcu Radobolje do Osnovne škole Antuna Branka Šimića, te prema Srednjoj medicinskoj školi Sestara milosrdnica.

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić sa svojim suradnicima i članovima Projektnog tima za implementaciju cjelokupnog projekta izgradnje kolektora u gradu Mostaru, održao je jučer u gradskoj vijećnici radni sastanak.

Tijekom sastanka razgovaralo se posebice o načinu i dinamici izvođenju radova prokopavanja na lokalitetima Franjevačke ulice i ulica Fra.Didaka Buntića i  Kraljice Katarine. Grad Mostar, u sklopu projekta „WATSAN“ - zaštite kvaliteta vode rijeke Neretve, sklopio je Ugovor sa izvođačem radova Amitea d.o.o. Mostar za izgradnju dijela kanalizacijskog kolektora na potezu od Šemovca do Balinovca, čija trasa ide Franjevačkom ulicom. Ukupne vrijednosti cca 1.500.000,00 KM. Radovi se izvode na dijelu trase od mosta na rukavcu Radobolje do Osnovne škole Antuna Branka Šimića, te prema Srednjoj medicinskoj školi Sestara milosrdnica.

Kako se navedeni radovi izvode prema planu u neposrednoj blizini škola, a najavljen je početak nove školske godine za ponedjeljak, o7.09.2015., ovom prilikom posebno se naglasilo da se mora voditi računa o sigurnosti pješaka i da se mora osigurati siguran pristup školama. Od strane članova projektnog tima kazano je da su svi pješački prilazi školama osigurani, te da je u navedenim ulicama, gdje se izvode radovi, zabranjen i onemogućen promet motornim vozilima. Završetak ovih radova planiran je do konca 2015. godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije