Državna garancija: 7 mil. eura za projekt centralnog grijanja u Prijedoru

Investicije / PROJEKTI

Državna garancija: 7 mil. eura za projekt centralnog grijanja u Prijedoru

Ovaj projekt će pomoći Toplani Prijedor i građanima Prijedora u poboljšanju energetske efikasnosti i održivosti centralnog grijanja u gradu izgradnjom nove kotlovnice za centralno grijanje na biomas.

15.09.2015. 15:21 / Izvor: Akta.ba

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, donijelo je Odluku o izdavanju državne garancije po Ugovoru o zajmu za Projekt centralnog grijanja Prijedor) između „Toplana“ a.d. Prijedor i Evropske banke za obnovu i razvoj  u iznosu od 7.000.000,00 eura uz podgaranciju Republike Srpske.

Ovaj projekt će pomoći Toplani Prijedor i građanima Prijedora u poboljšanju energetske efikasnosti i održivosti centralnog grijanja u gradu izgradnjom nove kotlovnice za centralno grijanje na biomasu, koja će koristiti lokalno raspoloživu biomasu umjesto mazuta. Realizacijom Projekta troškovi energenta bi se smanjili sa sadašnjih 5,5 miliona KM na oko 2,1 miliona KM. Očekuje se da će projekt biti završen do 31. decembra 2017. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije