HE Dabar: Izgradnja pristupnih puteva u završnoj fazi

02.10.2015. 15:37 / Izvor: Akta.ba
HE Dabar: Izgradnja pristupnih puteva u završnoj fazi

Izgradnja pristupnih puteva za potrebe HE Dabar je u završnoj fazi i do kraja godine biće potpuno okončana, potvrdio je inženjer za praćenje i nadzor radova Milan Uljarević.

Izgradnja pristupnih puteva za potrebe HE Dabar je u završnoj fazi i do kraja godine biće potpuno okončana, potvrdio je inženjer za praćenje i nadzor radova Milan Uljarević, prenosi Radio Nevesinje.

On je najavio da će sutra biti asfaltirano 1,5 kilometara puta u zaseoku Kosovača, tako da preostaje još samo jedna dionica tolike dužine do lokacije na kojoj je predviđena izgradnja brane.

I vodovod od izvorišta Udbina u potpunosti prati trasu pristupnog puta. Radove u Biogradu izvode HP investing iz Mostara, Prijedor putevi i Konstruktor inženjering iz Bileće.

Za izgradnju oko 35 kilometara pristupnih puteva ranije su bili angažovani i Herc gradnja, Hercegovinaputevi, Nevesinjeputevi i MDM.

Uljarević naglašava da su izvođači radova često ličnim donacijama pomagali lokalnom stanovništvu u izgradnji i popravljanju putne infrastrukture i raznih objekata.

Nakon završetka pristupnih puteva trebalo bi da se raspiše tender za gradnju tunela dugog 12 kilometara što jedan od najvećih projekata u Republici Srpskoj, prenosi Radio Nevesinje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije