Zvanično pušteno u rad parkiralište Gradina 2

11.10.2015. 19:04 / Izvor: Akta.ba

Novoizgrađeno parkiralište “Gradina 2″, kapaciteta 80 parkirnih mjesta, smješteno na platou kod glavnog ulaza u UKC-a Tuzla, danas je zvanično pušteno u rad.

Novoizgrađeno parkiralište “Gradina 2″, kapaciteta 80 parkirnih mjesta, smješteno na platou kod glavnog ulaza u UKC-a Tuzla, danas je zvanično pušteno u rad.

Gradonačelnik grada Tuzla Jasmin Imamović, u prisustvu svojih saradnika, čestitao je uposlenicima i menadžmentu JKP Saobraćaj i komunikacije Tuzla na obavljenom poslu i najavio proširenje kapaciteta saobraćaja u mirovanju na lokaciji oko UKC-a.

”Pored do sada izgrađenih 113 u planu je novih tridesetak parkirnih mjesta, a u dogovoru sa UKC-a Tuzla i TK naredna faza projekta jeste maksimalna zaštita staza za pješake (trotoara) od automobila koji se parkiraju pored saobraćajnica. Završna faza izgradnje parking mjesta na lokaciji oko UKC-a Tuzla, bila bi izgradnja kolektivne garaže. Time bi definitivno bio riješen problem saobraćaja u mirovanju, kretanja i sigurnosti pješaka na ovoj lokaciji, a taj model primijenili bi i na drugim lokacijama u gradu, tamo gdje postoji potreba”.

Direktor JKP SiK Tuzla Goran Jurak, govoreći o izgradnji etažne garaže navodi da je cilj napraviti objekat koji bi se sastojao od postojećeg platoa plus dodatne dvije etaže.

”Izgradnjom etažne garaže u potpunosti bi riješili problem parking prostora oko UKC-a Tuzla. Prema informacijama koje smo dobili od izvođača radova predviđeni rok za izvođenje radova je do 45 dana. Međutim ovo su stvari koje ne zavise direktno od Grada Tuzla niti od JKP SiK Tuzla tako da danas ne bi bili u mogućnosti dati rok kada bi mogli započeti sa radovima. Ali naša želja je da u toku naredne godine završimo i taj projekat”.

Prema riječima direktora preduzeća JKP SiK Tuzla, ovaj projekat bi koštao oko 600 hiljada KM, a sredstva bi bila obezbijeđena od vlastite dobiti koju ostvaruje ovo preduzeće.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije